Venstre er klar med penge til mere godskapacitet

SYNSPUNKT | ABONNENT | 8. SEP 2022 • 15:29
Af:
MF Peter Juel-Jensen
Venstre
MF Kristian Pihl Lorentzen
transportordfører for Venstre
SYNSPUNKT | ABONNENT
8. SEP 2022 • 15:29

Det er velkendt, at det bornholmske erhvervsliv har hårdt brug for mere godskapacitet på færgerne i takt med, at udviklingen på Bornholm glædeligvis tager fart. Derfor var det en rigtig dårlig nyhed, da Transportministeriet før sommerferien afviste at øge tilskuddet, der skulle sikre indsættelse af Povl Anker som fragtfærge to gange om ugen.

I Venstre er vi meget bevidste om, at behovet for mere godskapacitet fortsat eksisterer. Derfor er vi klar til at finde flere penge til opgaven. Vi foreslår nu konkret, at der i samarbejde med Trafikkontaktrådet laves en konkret oplæg til, hvordan vi snarest kan styrke godstransporten – og frem til det tidspunkt, hvor resultatet af den igangsatte bornholmeranalyse foreligger. Denne analyse skal danne grundlag for beslutning om den fremtidige kapacitet på færgerne. Der er således brug for en håndsrækning til Bornholm her og nu, så vi får lukket ”hullet” i kapaciteten. Venstre vil ikke acceptere, at det bornholmske erhvervsliv og udviklingen på Bornholm hæmmes på grund af manglende politisk handling omkring transport og infrastruktur.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?