Du tager fejl, Ivar Nielsen

LÆSERBREV | ABONNENT | 12. MAR 2023 • 20:19
Af:
Claus Larsen-Jensen
gruppeformand (S)
LÆSERBREV | ABONNENT
12. MAR 2023 • 20:19

Ivar Nielsen skriver den 10. marts 2023, at ”Nu skal det offentligt se ud som at forslagsstillerne selv har fundet ud af, at deres parkeringsforslag er ulovligt”.

Nej, Ivar Nielsen, sådan hænger det ikke sammen. Da S-V-Ø lavede budget var der forskellige modeller for indførelse af betalingsparkering på Bornholm. Udgangspunktet var trafikregulering og trængsel, men da det jo også har budgetkonsekvenser, skulle der jo angives tal i budgettet.

Vi havde ikke tilstrækkelig tid til at aftale en endelig model, og vi overlod det til administrationen at komme med et kvalificeret oplæg. Administrationen er så for nylig kommet med et forslag til en model, som det så viser sig at være ulovlig.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er dybt forundret over, at administrationen kommer med et forslag, som de efterfølgende i et juridisk notat kalder ulovlig. Det er ret uprofessionelt. For selvfølgelig kan der på Bornholm, som i andre kommuner, indføres en betalingsparkeringsordning.

Vi havde som forligspartnere netop ikke lagt os fast på en model, så administrationen kunne jo være kommet med en model, som var lovlig.

Derfor havde vi som ansvarlige for budgetforliget da ingen som helst anden mulighed end at sige, at vi trak støtten til administrationens ulovlige forslag. Det pinlige her er ikke S-V-Ø beslutningen om dette, men at administrationen kom med et ulovligt forslag.

Så nu må vi som forligspartier selv udarbejde et forslag.