Ungerådet: Vi ville gerne have været spurgt

Ungerådet: Vi ville gerne have været spurgt
– Vi er glade for, at politikerne vil prioritere og sætte penge af til unge og et ungehus, siger Niklas Stenbye, formand i Ungerådet, men han undrer sig over, at når nu kommunalbestyrelsen laver et projekt til unge, så ikke har brugt Ungerådet. Foto: Jens-Erik Larsen.
NYHED | ABONNENT | 24. JAN 2022 • 18:49
NYHED | ABONNENT
24. JAN 2022 • 18:49

Nyt flertal har ændret i budgettet, så man har fundet penge til et ungdomshus i Remisen i Rønne, der bliver et midlertidigt ungdomshus.

Niklas Stenbye er formand i Ungerådet, og som udgangspunkt er han positiv overfor det nye tiltag.

Der bare et "men". Han undrer sig over, at når nu kommunalbestyrelsen laver et projekt til unge, at politikerne så ikke har brugt Ungerådet. Et råd som kommunalbestyrelsen i 2021 besluttede at nedsætte med blik på at varetage de unge bornholmeres interesse. 

– Vi er glade og sådanset positive overfor, at kommunalbestyrelsen og politikerne vil prioritere og sætte penge af til unge og et ungehus, så vi får fysiske rammer og et samlingspunkt, hvor vi kan lave nogle fede arrangementer, og hvor vi kan gøre det sjovere at være ung på øen, siger Niklas Stenbye.

– Men vi ville gerne have været med på ideen, før de satte to tykke streger under, at det var sådan, det skulle være.

Om projektet skriver Bornholms Regionskommunes administration i et notat, at "Remisen skal være et mødested for unge i Rønne og på Bornholm".

Et ombygget ungdomshus kan tidligst tages i brug i slutningen af 2022, og kernemålgruppen er unge mellem 12 og 21 år. 

Hvorfor remisen

Blandt andet undrer Niklas Stenbye sig over, hvorfor ungdomshuset blev placeret i Remisen. Det er for tidligt at sige, at det ikke kan lade sig gøre, men Niklas Stenbye gør sig umiddelbart tanker om, at det virker som et omfattende projekt for et midlertidigt ungdomshus. Det nye flertal har sat lidt over tre millioner kroner af til at anlægge ungdomshuset, og de sætter 214.000 kroner af om året til at drive det. 

– Vi havde også andre ideer i Ungerådet, hvor vi havde snak om andre steder og andre faciliteter, vi unge kunne bruge. Vi er lidt nervøse for, om finansieringen holder, og om de fysiske rammer er gode nok. Det er noget tomt rod lige nu, hvis man kan sige det sådan. Det bliver et arbejde, men vi ser på positivt på det, og vi må arbejde med det, vi har, siger Niklas Stenbye.

Tror du, at de har glemt at inddrage jer i arbejdet med ungdomshuset? 

– Det er dem selv, der har nedsat Ungerådet, så det giver ingen mening, hvis de har glemt os. Måske er det gået lidt for hurtigt. Og måske har det virket udadtil, at vi ikke er helt etableret. Men det er vi. Så det kunne være rart, at vi kunne være en del af lignende processer fremover. Vi håber fremadrettet, at de vil række ud til os, siger Niklas Stenbye