Ungeråd kritiserer kommentar fra René Danielsson

Ungeråd kritiserer kommentar fra René Danielsson
Formandsskabet i Ungerådet på Bornholm består af fem unge mænd, der alle har baggrund i politiske ungdomspartier. Fra venstre ses næstformand Kristoffer Kromand, Konservativ Ungdom, Sebastian Larvad, Konservativ Ungdom, formand Niklas Stenbye, Venstres Ungdom, Olav Eilsøe-Madsen, Rød-Grøn Ungdom og Emil Rigstad, Venstres Ungdom. Foto: Privat
27. JAN 2022 • 19:13
Jesper Gynther
Journalist

Det nye ungeråd kritiserer en kommentar, som René Danielsson fra DF sagde på gårsdagens kommunalbestyrelsesmøde og efterlyser samtidig at blive inviteret med til beslutningsmøder, der vedrører unge på Bornholm. Det fortæller TV 2/Bornholm.

 

På gårsdagens kommunalbestyrelsesmøde sagde René Danielsson følgende under punkt 3:

– Og så har jeg godt set, at ungdomsformanden for Venstre, der har brokket sig over, at vi ikke har inddraget dem i placeringen af det midlertidige ungdomshus. Der må jeg bare sige: Nej, det har vi ikke. Jeg tror ikke, de havde fundet deres ben at stå på endnu, hvis de havde været med.

Kommentaren er faldet formanden for ungerådet, Nicklas Stenbye, for brystet. Han mener nemlig ikke, at det er relevant, at han er aktiv i Venstre, idet ungerådet er upolitisk. 

– Det er ikke derfor, jeg er valgt til ungerådet. Det er vi alle i ungerådet, fordi vi brænder for Bornholm og særligt de unge, siger Niklas Stenbye til TV 2/Bornholm og efterlyser mere tillid fra kommunalbestyrelsen til ungerådet.

Han fastholder samtidig sin kritik af, at ungerådet ikke blev inviteret med til et møde, hvor placeringen af et nyt midlertidigt ungdomshus blev besluttet.

René Danielsson fortæller til TV 2/Bornholm, at der af og til ryger en finke af panden, og at det var tilfældet i går. Han glæder sig til samarbejdet med det nye ungeråd, som også er en ny ting for ham.