Ung familiefar: 'Hvis der skal ske noget nyt for vores børn, er vi også selv nødt til at gøre noget'

Ung familiefar: 'Hvis der skal ske noget nyt for vores børn, er vi også selv nødt til at gøre noget'
Alexander Andersen og Jeanine Egmose Hansen flyttede i foråret til Snogebæk med deres drenge, Alfred på 1 år og Lauge på 4 år, for at få mere byliv og flere naboer. Foto: Berit Hvassum
BYLIV | SNOGEBÆK | ABONNENT | 26. SEP 2021 • 17:30

Nyvalgt medlem af borgerforening vil være med til at sikre at Snogebæk fortsat er attraktiv.


– Hvis der skal ske noget nyt for vores børn, er vi også selv nødt til at gøre noget, og ikke bare sidde på hænderne.

Sådan siger Alexander Andersen, 30 år, som er flyttet til Snogebæk og er far til to drenge på 1 og 4 år.

Hvad synes du om, at borgerforeningen prøver at indfange børnefamilierne ved at reklamere med, at de har penge og lokaler?

– Det er da et godt tilbud. Det skal vi da ikke lade forbigå os. Spørgsmålet er, hvad børnefamilierne vil i dag? Vil vi gerne det her borgerforenings-liv, eller skal det være noget andet? Eller skal det eksisterende bare tilrettes og gøres mere attraktivt og velegnet til børnefamilier?

Alexander Andersen ser det både som en nødvendighed her og nu at være aktiv for at få mere for børn og unge sat i gang, men også på længere sigt.

– Der er mange gode ting i gang eller på vej i Snogebæk. Eksempelvis planer om en ny hal. Men hvis ikke der sker noget i byen, og hvis vi ikke bliver ved at være attraktive, så risikerer vi, at det dør ud igen, siger han.

Han har allerede selv ideer til nye initiativer. Blandt andet mener han, at mange af de eksisterende aktiviteter ret enkelt kan bredes ud og dermed appellere mere til de unge familier.

– Eksempelvis de populære fællesspisninger. Her kunne man tilføje en børneret, så vi prioriterer børnefamilierne lidt mere til fællesspisningerne. I det hele taget kan vi involvere børnefamilierne mere i det, der allerede er, ved at gøre det mere bredt og familievenligt. Og vi kunne tænke nyt og eksempelvis arrangere børnebio, computercafe i Folkets Hus eller bare en fælles Disney Sjov fredag aften. Det er hundrede procent initiativet og de gode ideer, der mangler lige nu.

Ny i bestyrelsen

– Jeg tænkte, at der ville komme en sværm af unge mennesker, siger Alexander Andersen, om, at han som tilflytter valgte at gå til generalforsamling i borgerforeningen i Snogebæk.

– Det var ikke meningen, at jeg ville vælges ind i bestyrelsen. Jeg mødte op, fordi vi er interesserede i mere nærvær for os og børnene, siger han.

På mødet blev han dog alligevel valgt ind.

– Jeg blev opfordret, fordi der er mange ældre i bestyrelsen og nogle også trådte ud.

Familien er ikke tilflyttet udefra, men boede på landet før, og er flyttet til Snogebæk, fordi de gerne vil have mere byliv og flere naboer.

– En af grundene til, at vi flyttede til Snogebæk, er, at vi har hørt, at der er en aktiv borgerforening. Indtil nu har andre jo sørget for alle de gode tilbud, men deres kræfter er ved at være slidt op. Hvis det gode skal fortsætte, er der jo nødt til at komme nye til, siger Alexander Andersen.

Samtidig kan han ved at melde sig som suppleant nu lære noget af de ældre kræfter i bestyrelsen, mens de stadig er der, og kan selv bidrage med nyt – eksempelvis hvordan man fanger børnefamiliernes interesse, mener Alexander Andersen.