Borgerforening til børnefamilier: 'Vi har penge – kom og brug dem'

Borgerforening til børnefamilier: 'Vi har penge – kom og brug dem'
Borgerforeningen i Snogebæk er meget aktiv, men mange af de aktive er oppe i årene, og der mangler kræfter og og ideer til aktiviteter for børnefamilierne. Arkivfoto: Jacob Jepsen
BYLIV | SNOGEBÆK | ABONNENT | 26. SEP 2021 • 17:30

Snogebæk Borgerforening arbejder ihærdigt på at få flere aktiviteter i gang for et voksende antal børn og unge i byen.


– Vi har en likviditet på næsten en halv million kroner. De skal jo ikke samle støv, siger Henning Bender, næstformand i Snogebæk Borgerforening.

Borgerforeningen går derfor nu ud og opfordrer helt konkret yngre børnefamilier i byen til at komme og bruge pengene på at skabe nyt liv i byen ved især at arrangere aktiviteter for børn og unge.

– Vi har haft opslag oppe, og vi har delt dem ud, og håber at få fat i de unge familier, siger Henning Bender.

Borgerforeningen råder også over gode lokaler i Folkets Hus ved havnen i Snogebæk. Samtidig er flere børnefamilier flyttet til Snogebæk, og der er der ønske om flere aktiviteter for børn, unge og familier. Eksempelvis legestue, diskotek eller børne-loppemarked.

– Fritidsaktiviteterne er jo langt væk for børnene og de unge i Snogebæk, enten i Nexø eller i Poulsker-Hallen, siger Henning Bender.

Henning Bender fortæller, at man helt konkret kan se, hvordan byen er i gang med et generationsskifte. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Vi er tre på 80 år...

Der er da heller ikke noget, bestyrelsen hellere ville end sætte aktiviteter i gang, men:

– Vi er tre på 80 år i bestyrelsen, konstaterer næstformanden. Også den øvrige bestyrelse er ude over den første ungdom.

– Så det er noget, børnefamilierne skal sætte igang, siger han.

Foreningen havde også et håb om at få nye ind i bestyrelsen, da man for nylig holdt generalforsamling, og satte af samme grund alle på valg til generalforsamlingen.

Det medførte et enkelt nyt medlem som suppleant.

Borgerforeningen håber nu, at de yngre tilflyttere vil gå ind og engagere sig i arbejdsgrupper for at sætte nye aktiviteter i gang.

Gang i guldbryllupskvarteret

Henning Bender fortæller, at man helt konkret kan se, hvordan byen er i gang med et generationsskifte.

– Det glædelige i Snogebæk er, at rigtig mange børnefamilier er flyttet til. I min egen grundejerforening var der seks nye sidste år, og i år er der endnu fem nye. Så der er gang i guldbryllupskvarteret.

Men samtidig med at husene skifter ejere til nye og yngre familier, er det også vigtigt med et generationsskifte i byen som sådan.

– Det er vigtigt, fordi vi er en aldrende gruppe, der holder aktiviteterne igang. Så selvom der er flyttet mange nye til, så er problemet lidt, at de ældre har "alderdomsproblemer" og de yngre har tidsproblemer, så nu prøver vi at engagere dem uden, at de skal forpligte sig alt for meget, forklarer Henning Bender.

Snogebæk Borgerforening er i forvejen meget aktiv med mange aktiviteter i Folkets Hus eksempelvis billard, banko, bridge, gymnastik, fællesspisning, foredrag og kræmmermarked.

Så det er først og fremmest ideer og aktiviteter for børn og unge, der savnes.

Overskud på ingenting at lave

Bestyrelsen beskriver kassebeholdningen som "en solid økonomi med god plads for nye initiativer".

Den gode økonomi skyldes til dels corona. Men borgerforeningen i Snogebæk er også i øvrigt velkonsolideret.

– På grund af corona har vi fået et overskud ved ingenting at lave. Det er måske en lidt usund måde at klare det på, griner Henning Bender.

– Men derudover ejer vi selv Folkets Hus, og udlejer også til flere butikker, så vi har ikke noget at klage over. Men udbyttet for borgerforeningen skal ikke være penge. Udbyttet skal være i form af aktiviteter, siger næstformanden.

Forsøget på at hverve nye yngre kræfter er heller ikke kun et spørgsmål om at få udnyttet lokaler og penge, understreger Henning Bender.

– Det er også vigtigt, at de nye i byen selv kan danne fællesskaber.

 


Ideer og aktiviteter

Hvis man har ideer til aktiviteter for børn og unge i Snogebæk, så kan man kontakte borgerforeningen, som kan findes både på Facebook og på egen hjemmeside snogebæk-borgerforening.dk.