Slut med Tiktok på kommunens telefoner

NOTITS | 7. MAR 2023 • 17:26
NOTITS
7. MAR 2023 • 17:26

Kommunen følger Center for Cybersikkerheds anbefalinger om ikke at benytte Tiktok, skriver Bornholms Regionskommune på deres hjemmeside tirsdag.

Mon ikke de fleste har fulgt mere eller mindre med i debatten om den hypede kinesiske app Tiktok, som flere og flere nu sletter fra deres mobiltelefoner.

App'en kræver nemlig ret mange tilladelser, og flere af de datakilder, som Tiktok har mulighed for at indsamle, kan potentielt anvendes til at udføre spionage mod brugere af app'en, skriver Center for Cybersikkerhed i deres anbefaling.

Bornholms Regionskommune melder tirsdag ud, at de følger anbefalingen om brug af Tiktok, og at kommunens medarbejere altså ikke må benytte det sociale medie hverken arbejdsmæssigt eller privat på kommunens computere, mobiler og tablets. 

– Det har dog heller ikke tidligere været tilladt at anvende produktet Tiktok arbejdsmæssigt i Bornholms Regionskommune, men der har været en gråzone, hvor det har været uklart om produktet måtte anvendes privat på en enhed udleveret af Bornholms Regionskommune, skriver de. 

Kommunen har derfor i dag overfor alle medarbejdere præciseret, at det fremover ikke er tilladt at anvende Tiktok på en udleveret enhed fra kommunen, hverken til tjenstlig eller til privat brug.