Sidste sommer vandt nexødrengen Jean-Michel Grønnegård Deleuran Sol over Gudhjems innovationspris for en hønsesalat uden mayonnaise. På det tidspunkt havde hans pålægssalater allerede gjort sig bemærket i Torvehallerne i København, hvor hans virksomhed Rørt har en stand.
Det er ikke muligt at købe Rørts salater på Bornholm, men nu kan man lave dem derhjemme med hjælp fra Jean-Michel Grønnegård Deleuran. Han udgiver således kogebogen "Rørt – Pålægssalater" på Turbine Forlaget. Det fremgår af en pressemeddelelse.
"Du behøver ikke lade pålægssalaten være en udvidet remoulade, der skal på pålægget som topping. Næ, den gode pålægssalat er simpelthen hovedserveringen i sig selv. Det fortjener den, hvis den er lavet med omhu og med de gode råvarer," forklarer Jean-Michel Grønnegård Deleuran i bogen.
"Rørt – Pålægssalater" indeholder blandt andet opskrifter på pålægssalat med fisk, skaldyr og kød og andre, som er veganske og vegetariske.