Salatmester fra Nexø udgiver kogebog

Salatmester fra Nexø udgiver kogebog
Jean-Michel Grønnegård Deleuran er grundlægger og ejer af Rørt. Og nu er han også kogebogsforfatter. Foto: Marie Louise Munkegaard
NEXØ | Onsdag 10. november 2021 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NEXØ | Onsdag 10. november 2021 • 19:00

Jean-Michel Grønnegård Deleuran har lavet en bog med opskrifter på pålægssalater.


Sidste sommer vandt nexødrengen Jean-Michel Grønnegård Deleuran Sol over Gudhjems innovationspris for en hønsesalat uden mayonnaise. På det tidspunkt havde hans pålægssalater allerede gjort sig bemærket i Torvehallerne i København, hvor hans virksomhed Rørt har en stand.

Det er ikke muligt at købe Rørts salater på Bornholm, men nu kan man lave dem derhjemme med hjælp fra Jean-Michel Grønnegård Deleuran. Han udgiver således kogebogen "Rørt – Pålægssalater" på Turbine Forlaget. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Du behøver ikke lade pålægssalaten være en udvidet remoulade, der skal på pålægget som topping. Næ, den gode pålægssalat er simpelthen hovedserveringen i sig selv. Det fortjener den, hvis den er lavet med omhu og med de gode råvarer," forklarer Jean-Michel Grønnegård Deleuran i bogen.

"Rørt – Pålægssalater" indeholder blandt andet opskrifter på pålægssalat med fisk, skaldyr og kød og andre, som er veganske og vegetariske.

Jean-Michel Grønnegård Deleurans interesse for pålægssalater begyndte, da han i en alder af fire-fem år kravlede op en skammel i køkkenet og blandede ting sammen, som han kunne putte på rugbrødet. Han skabte Rørt i 2019, fordi han mente, der manglede noget godt pålæg til det suverænt mest spiste måltid i Danmark: rugbrødsmadder.

 



"Rørt – Pålægssalater" indeholder opskrifter både med og uden fisk og kød. Illustration: Turbine Forlaget

 


Om bogen

Rørt – Pålægssalater

Turbine Forlaget

124 sider

Udkommer den 11. november



FÅ ABONNEMENT