RVV taber voldgiftssag – skal betale 40 millioner kroner til Beof

RVV taber voldgiftssag – skal betale 40 millioner kroner til Beof
Bornholms Energi og Forsyning. Foto: Berit Hvassum
| 26. MAR 2021 • 15:48

26. MAR 2021 • 15:48

ENERGI

Der er fredag faldet kendelse i voldgiftssagen, der blev anlagt af Rønne Vand & Varme (RVV) den 25. marts 2020. Kendelsen falder ifølge en pressemeddelelse fra Bornholms Energi og Forsyning (Beof) tydeligt ud til Beofs fordel på samtlige af de søgsmål, som RVV har rejst.

– Det er et resultat, som vi naturligvis er glade for; mest af alt fordi det nu betyder, at vi sammen med RVV endelig kan komme videre og tage fat på de forhandlinger, der er nødvendige, så vi sammen kan give borgerne i Rønne vished omkring den fremtidige varmeforsyning, udtaler Lars Goldschmidt, bestyrelsesformand i Beof.

Underdækning på 40 millioner

Sagen handler i korte træk om, at RVV har rejst en voldgiftssag med påstand om, at RVV ikke skulle betale for afskrivninger eller kapacitetsomkostninger for den opbyggede blok 6, som forsyner Rønne med varme.

Dette har været medvirkende årsag til en såkaldt underdækning på et millionbeløb i omegnen af 40 millioner kroner.

RVV rejste i voldgiften påstand om, at RVV ikke skulle betale den ophobede underdækning.

RVV betaler sagsomkostninger

Kendelsen, som er en syngende lussing til RVV, indebærer blandt andet, at BEOF både kan opkræve underdækningen, samt afskrivninger og forrentning vedrørende ombygningen. RVV skal derudover betale 1.887.408,12 kroner i sagsomkostninger til Beof.

– En sag som denne har sidste instans kostet borgerne en frygtelig masse penge, så vi håber naturligvis, at den kendelse, der nu foreligger, betyder at vi kan se fremad. Det har hele tiden været vores ønske, og jeg ser frem til at mødes med RVV, for det skylder vi borgerne i Rønne, slutter Lars Goldschmidt.