RVV-direktør om nederlag i retten: 'Skuffende – men vi betaler'

RVV-direktør om nederlag i retten: 'Skuffende – men vi betaler'
Erik Steen Andersen. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 26. MAR 2021 • 16:36
| ABONNENT
26. MAR 2021 • 16:36

ENERGI

Erik Steen Andersen, direkør i Rønne Vand og Varme, tager fredagens dom i voldgiftsretten til efterrretning.

Kendelsen er nemlig stik modsat voldgiftens kendelse fra 2019. Her afgjorde retten, at Beof i den pågældende sag ikke kunne opkræve et underskud dækket med tilbagevirkende kraft.

– Det gjorde Beof så alligevel, og det har man nu fået lov til at gøre. Det er skuffende, men vi betaler selvfølgelig pengene, siger direktøren for varmeselskabet, der nu skal betale mere end 40 millioner kroner til Beof, samt sagsomkostninger på knapt to millioner kroner.

Meget teknisk kendelse

Den gode nyhed er, at RVV har penge på kontoen til at efterkomme kravet fra Beof, siger Erik Steen Andersen.

– Vi har allerede opkrævet pengene hos forbrugerne, så det kommer ikke til at betyde takststigninger. Men vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne betale pengene tilbage til forbrugerne i stedet for. Det kan vi så ikke.

Erik Steen Andersen har læst kendelsen, men vil helt ikke gå i detaljer med de bagvedliggende begrundelser for sagens udfald.

– Det bliver meget teknisk at gå ned i. Men det, de siger er, at selv om man har en aftale, der er gældende i 2017, 2018 og 2019, så kan man åbenbart godt i varmeforsyningslovens forstand have en underdækning eller et underskud, som man kan opkræve i 2020 og 2021.

Det er underligt

RVVs direktør er ikke glad for dagens kendelse.

– Det er skuffende. Vi synes det er noget underligt, men sådan er det. Og det må vi rette os efter fremover, siger Erik Steen Andersen.

En afgørelse i voldgiftsretten kan ikke ankes.