Penge fra Snorrebakken går til børnehave, plejehjem og ungdomshus

Penge fra Snorrebakken går til børnehave, plejehjem og ungdomshus
Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 24. JAN 2022 • 12:43
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. JAN 2022 • 12:43

Ved at ændre rådhusplan finder det nye politiske flertal 24 millioner kroner til andre anlægsprojekter i Aakirkeby, Hasle og Rønne.


Det nye politiske flertals omfattende ændring af budgettet er mandag blevet offentliggjort. Ved at opgive nybyggeriet på Snorrebakken vil partierne bag Jacob Trøst få råd til tre anlægsprojekter, som blev nedprioriteret, da S og V i efteråret vedtog budgettet for 2022. Der er tale om en permanent udvidelse af børnehuset Trilobitten i Aakirkeby, en renovering af plejehjemmet Toftegården i Hasle og et midlertidigt ungdomshus ved skatebanen på Nørrekås i Rønne.

Tilsammen anslås de tre projekter at koste cirka 24 millioner kroner.

Pengene skal tages fra rådhusplanen. De fire partier er imidlertid ikke blevet enige om, hvordan den nye plan skal strikkes sammen. På onsdagens kommunalbestyrelsesmøde lægger borgmester Jacob Trøst (K) op til at sætte arbejdet med en udmøntning af den eksisterende plan på pause, indtil der er truffet en ny beslutning.

Dette skriver administrationen om at bruge Snorrebakken til at finansiere plejehjem, børnehave og ungdomshus:

"Borgmesterforslaget forudsætter, at en del af de afsatte midler til projektet med samling af medarbejdere på færre matrikler kan være en central finansieringskilde. Dog vil det samlede økonomiske regnestykke først foreligge, når det nye projekt for de administrative bygninger er færdigbeskrevet".