Glæde i ældrerådet over penge til plejehjem

Glæde i ældrerådet over penge til plejehjem
En renovering af Toftegården kan sættes i gang i løbet af 2022, hvis kommunalbestyrelsen vedtager de foreslåede budgetændringer. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
REAKTION | HASLE | ABONNENT | 25. JAN 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
REAKTION | HASLE | ABONNENT
25. JAN 2022 • 15:30

Bornholms Ældreråd er tilfreds med, at det politiske flertal vil bevare Toftegården.


Bornholms Ældreråd glæder sig over, at det nye politiske flertal på Bornholm vil afsætte flere penge til en renovering af plejehjemmet Toftegården i Hasle.

– Vi synes, at det er godt, at man på Bornholm bevarer et plejehjem. På plejecentrene er det lejligheder, hvor de ældre betaler i dyre domme i indskud. Det gør man jo ikke på et plejehjem som Toftegården. Vi blev derfor noget skuffede, da vi så, at det tidligere budget kun indeholdt 1,9 millioner kroner til en renovering, siger ældrerådets formand, Erik A. Larsen.

Ældrerådsformanden lægger vægt på, at man aldrig hører klager, men kun at beboerne er glade for at bo på Toftegården. Han lægger derfor vægt på, at man fortsat kan have et plejehjemstilbud på Bornholm.

Det har ellers tidligere ligget i kortene, at et efterhånden temmelig nedslidt Toftegården skulle lukkes og erstattes af et nyt plejecenter, Bykær, ved omfartsvejen i Hasle. Men stemningen er vendt i de seneste par år, og byggeriet af Bykær blev med budgetforliget sidste år mellem Socialdemokratiet og Venstre aflyst.

Håber på flere penge

– Vi har i Bornholms Ældreråd aldrig haft noget imod, at man ikke bygger Plejecenter Bykær, siger Erik A. Larsen.

– Vi er yderst tilfredse med, at der nu bliver afsat 6,7 millioner kroner til Toftegården både i år og næste år, velvidende at det ikke rækker til en totalrenovering, men man er i hvert fald godt i gang. Vi kan kun bakke op om projektet, og vi håber, at der senere bliver afsat flere penge, så man komme igennem en renovering. Og så gør det ikke noget, at Bykær ikke bliver bygget, siger Erik A. Larsen.

Den samlede anlægssum på 13,4 millioner kroner, som flertallet vil afsætte i 2022-2023 skal gå til, hvad der kaldes nødvendige arbejder på Toftegården, og det handler om renovering/udskiftning af eksisterende ventilationsanlæg samt renovering af badeværelser i lejligheder.