Socialdemokratiet vil stemme imod det nye budget

Socialdemokratiet vil stemme imod det nye budget
Jonna Nielsen i kommunalbestyrelsen. Foto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 24. JAN 2022 • 17:59
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. JAN 2022 • 17:59


Der er meget godt i det ændrede kommunebudget, som det nye flertal bag borgmester Jacob Trøst (K) på onsdag lægger frem i kommunalbestyrelsen. Men Socialdemokratiet kommer alligevel ikke til at stemme for det.

Det siger gruppeformand Jonna Nielsen (S).

– Nej, det gør vi ikke. Der er mange positive elementer i det, men vi synes ikke, at det er ansvarligt at bruge træk på kommunekassen til at gøre det med, siger hun.

– Vi har indgået et budgetforlig med Venstre i efteråret, og det står vi ved, tilføjer Jonna Nielsen.

Den socialdemokratiske gruppe har ifølge Jonna Nielsen ikke drøftet den invitation, som Jacob Trøst i weekenden i Bornholms Tidende sendte til Socialdemokratiet, Venstre og Bornholmerlisten.

Jacob Trøst vil gerne have de tre partier udenfor konstitueringen med ind i de forhandlinger om kommunens bygningskabale med Snorrebakken, Tejn og andre lokationer som arbejdspladser for kommunens medarbejdere, som han og hans støttepartier ikke har kunnet blive enige om.

Indtil videre foreslår det nye flertal på onsdag, at Snorrebakken-delen af bygningskabale bliver sat på pause. Men det bliver heller ikke med Socialdemokratiets gode vilje.

– Vi vil bede om at få pillet det punkt af dagsordenen. Og så vil jeg gerne have en plan. Vi synes ikke, at det er sagsbehandlet ordentligt, siger Jonna Nielsen.

Blandt partierne bag Jacob Trøst vil Enhedslisten lade kommunens nuværende medarbejdere på Tejn Rådhus blive siddende, mens Dansk Folkeparti vil holde fast i den hidtidige plan om at flytte dem for at gøre plads til Hjemmeplejen i Allinge og Bornholms Museum, der begge er blevet lovet plads på Tejn Rådhus.

– Hjemmeplejen i Allinge skal flytte ud til efteråret, og så er der kulturværdierne i forhold til museet. Vi synes ikke, at man kan byde medarbejderne, at der ikke er en plan, siger Jonna Nielsen.

Borgmesteren vil gerne have jer til en snak om bygningskabalen? Hvad gør I med den invitation?

– I så fald vil det også være helt korrekt at tage sagen her af dagsordenen på onsdag. Vi har ikke diskuteret den her invitation i gruppen, siger Jonna Nielsen.