Ny ejer ser frem til at udvikle elnettet

Ny ejer ser frem til at udvikle elnettet
Lars Bonderup Bjørn. Pressefoto: Lasse Hyldager Fotografi
| 26. MAJ 2021 • 14:30
Henrik Nielsen
Journalist

26. MAJ 2021 • 14:30

FORSYNING

Det lokale elnet bliver i fremtiden styret fra Kolding. Den selvejende koncern EWII har købt nettet af Bornholms Energi & Forsyning og glæder sig til at over tage driften.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi ser frem til at være med til at udvikle og fremtidssikre det bornholmske elnet yderligere, siger direktør Lars Bonderup Bjørn hos EWII i pressemeddelelsen.

EWII er en energikoncern med 460 medarbejdere, som vi driver varme, vand, el og fibernet i Kolding. Koncernen ejer Danmarks største privatejede vandselskab, hører til blandt de største på fjernvarme og er en af de fire store inden for fibernet og nu også elnet.

– Vores strategi hedder "Bidrag til livet" og handler om nærvær, ansvar og nysgerrighed over for den grønne omstilling og miljøet. Det matcher Beofs arbejde rigtigt godt, og vi ser investeringen som en investering i en relation med en ligesindet. Købet rummer således mulighed for, at EWII og Beof kan arbejde sammen på andre områder. Bare det giver mening, siger Lars Bonderup Bjørn.

De to selskaber arbejder allerede sammen i den fælles indkøbsorganisation, Servia.

Medarbejdere følger med

Lars Bonderup Bjørns direktørkollega hos Beof, Claus Andersen, er også glad for salget af elnettet til EWII. For Beof betyder salget ikke kun en afsked med elnettet, men også med en række medarbejdere, som fremover bliver tilknyttet EWII.

– Omfanget og betydningen af sådan en proces er naturligvis noget, der har fyldt hos alle, og jeg har stor ros til alle medarbejdere for den måde, de har drevet El-Net Øst på gennem en usikker periode. Vi er kede af at skulle sige farvel til gode kolleger, men netop derfor er det også godt at vide, at de kommer til en større koncern, hvor de får nye kolleger, der også brænder for lige netop den opgave, det er at drive, vedligeholde og udbygge et elnet. Jeg er sikker på, at de vil blive taget godt imod, siger Claus Andersen i pressemeddelelsen.

Ifølge ham er tidspunktet for salget rigtigt, da det sikrer, at Bornholm også i fremtiden har det bedst mulige elnet.

– Elnettet får med EWII en kompetent ejer, der har størrelse, finansiel kapacitet og muligheder for at udvikle nettet på den lange bane. Det er til Bornholms fordel, da vi står over for, at elnettet skal forstærkes i takt med den øgede elektrificering af vores samfund, siger Claus Andersen.

Overdragelsen af El-Net Øst til EWII starter nu og fortsætter over de kommende måneder. Handlen er betinget af godkendelse fra Energistyrelsen.