Leder: Tak til Kvickly – hurra for fællesskabet!

Leder: Tak til Kvickly – hurra for fællesskabet!
Brian Karlsen, varehuschef i Kvickly Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 8. MAR 2021 • 20:16
Af:
Øjvind Hesselager
| ABONNENT
8. MAR 2021 • 20:16

LEDER

Forpligtende sammenhold betaler sig på den lange bane – selv om det koster.

Det må være moralen, ovenpå at Kvickly har besluttet at betale noget af varehusets ekstra indtjening under nedlukningen tilbage til de specialbutikker, der har holdt lukket i januar og februar.

Det er en smuk gestus.

Formålet er, som det lyder fra varehuschef i Kvickly Rønne Brian Karlsen, at hjælpe lokalsamfundet i gang igen. Det er sjældne ord i en tid, hvor alle er i konkurrence om kundernes gunst.

Kvickly har kunnet sælge varer, herunder ikke mindst såkaldt nonfood, under nedlukningen, som andre butikker normalt ville have haft omsætning på.

Der er tale om et landsdækkende initiativ, hvor i alt 67 Kvickly-varehuse i 62 byer er med. De har hver fået et beløb, som de kan bruge til at skabe liv og omsætning i nærmiljøet.

 

Der er al mulig grund til, at du
som kunde nu igen begynder at
lægge dine indkøb i de specialbutikker,
du tidligere lod dig betjene af.

 

Brian Karlsen har fået 100.000 kroner, som han nu sender i omløb via Rønne Handelsstandsforening.

Derfor har foreløbig godt 40 butikker, der er medlem af handelsstandsforeningen, og som har været lukket ned, nu hver ni gavekort på 200 kroner, som de kan udlodde til køb i butikken.

Det foregår som lodtrækning den 15. marts blandt de kunder, der har handlet i butikken frem mod 13. marts.

Butikkerne fremgik af en annonce i mandagens udgave af Bornholms Tidende. En annonce, der er med til at sikre avisen en lille del af den generøse uddeling, Kvickly Rønne her står for. Det takker vi selvfølgelig for.

Senere kommer cafeer og restauranter, der fortsat er lukket ned, med i initiativet.

Landet over har det været kritik fra en række butikker, der har mistet omsætning, og nu skal til at vinde kunderne tilbage. Det har været en forståelig kritik, fordi det fremstår uretfærdigt, at en force majeure-situation skal ramme nogen hårdere end andre.

Kvickly imødegår denne kritik med sin gestus, der er med til at skubbe handel tilbage i specialbutikkerne.

Manøvren viser, at det er i tider med smalhals, at fællesskab er helt afgørende. For hvis en butik står uden for Rønne Handelsstandsforening, så modtager den ingen gavekort. Og får dermed heller ikke på denne måde åbnet for kundetilstrømningen igen.

Og det er da også netop dette fællesskab Jan Bidstrup, formand for Rønne Handelsstandsforening, lovpriser.

– Her får man pludselig en fortælling om, at det faktisk godt kan give noget at være medlem af et fællesskab, lyder det fra Jan Bidstrup.

Andre gange, når byen for eksempel pynter op til jul, kan det være en gratis omgang for dem, der ikke betaler til fællesskabet.

Der er al mulig grund til, at du som kunde nu igen begynder at lægge dine indkøb i de specialbutikker, du tidligere lod dig betjene af. Udsigten til en gevinst på 200 kroner er jo i sig selv lokkende.

Men det er langt vigtigere, at du ved at huske specialbutikkerne, selv bliver en del af det fællesskab, som Kvickly her manifesterer. Det er da smukt!