Formanden er glad for Kvicklys håndsrækning: 'Fællesskabet viser sin styrke'

Formanden er glad for Kvicklys håndsrækning: 'Fællesskabet viser sin styrke'
Det glæder formand Jan Bidstrup, at Rønne Handelsstandsforenings medlemmer får en venlig håndsrækning fra Kvickly Rønne efter at have været tvangslukket i et par måneder. Det viser styrken ved det fællesskab, der er i foreningen, og som Kvickly er en del af, synes han. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 7. MAR 2021 • 12:11
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
7. MAR 2021 • 12:11

HANDEL

Jan Bidstrup er en tilfreds mand under normale omstændigheder, og det ændrer en god gerning ikke på. Formanden for Rønne Handelsstandsforening glæder sig således over, at Kvickly som kæde har valgt at støtte specialbutikker, som har været nødt til at holde lukket siden nytår, og han bakker op om den model, der er valgt i Rønne, hvor Kvickly køber gavekort til byens øvrige butikker, der så skal udlodde dem blandt kunderne.

– Den kan jeg kun støtte. Eftersom jeg har været en lille smule med inde over, så ville det være dumt af mig ikke at bakke op om det, siger han til Bornholms Tidende.

Han synes, det er fantastisk, at modellen lige præcis kommer dem til gode, som har været tvangslukket, og så synes han, at det er flot, at Brian Karlsen og Kvickly Rønne siger, at de ikke selv vil have del i den omsætning, gavekortene skaber.

– Det er ikke gavekort til dem selv, det er gavekort til alle de butikker, som har været lukket ned. Det bliver jeg lidt rørt over. Jeg synes virkelig, at det er en flot gestus, Kvickly gør her, siger han.

Med i fællesskabet

Jan Bidstrup synes, det viser noget om sammenholdet i en by og fællesskabet i en handelsstandsforening. Det er lige præcis det, det handler om i hans øjne.

– Det slår et eller andet sted hovedet på sømmet om det fællesskab, der er i en forening, og det er sjældent, man kan få det udmøntet så tydeligt, lyder det fra handelsstandsforeningens formand.

For ham viser det også, at Kvickly i Rønne er og altid har været en del af fællesskabet.

– Det beviser de i den grad. Det er ikke et spørgsmål om at være med i fællesskabet, fordi man skal, og fordi det ser pænt ud på overfladen, og så er man i øvrigt ligeglad, siger han og tilføjer, at varehuschef Brian Karlsen sidder i bestyrelsen, hvilket giver ham kendskab til andre brancher og forretninger.

Det er værdifuldt, når handelslivet løber ind i en ulykke som corona.

– Man ved, hvordan tingene hænger sammen i en by, og det, synes jeg et eller andet sted, kommer meget smukt til udtryk i den her situation, siger Jan Bidstrup.

Ekstra smukt

I en tid, hvor mange butikker er genåbnet, men ikke alle, er formanden for Rønne Handelsstandsforening glad for, at Kvickly Rønnes initiativ også omfatter de medlemmer, som stadig er tvunget til at holde lukket.

– Der står, at cafeer, restauranter, biograf og musikhus kommer med, når de åbner, altså dem som er medlem af handelsstandsforeningen. Det er ekstra smukt, synes jeg, lyder det.

De stadig lukkede medlemsbutikker i Snellemark Centret er også med.

– Det fortæller det smukke ved at være et fællesskab. Argumenterne for ikke at være med i et fællesskab kan være mange. Der er gode penge at spare ved det, og andre laver arbejdet. Det er det gode ved ikke at være medlem af noget som helst, at så får man nogle gange nogle ting foræret. Her får man pludselig en fortælling om, at det faktisk godt kan give noget at være medlem af et fællesskab, siger Jan Bidstrup.