Kvickly giver genåbnede butikker en håndsrækning

Kvickly giver genåbnede butikker en håndsrækning
Varehuschef Brian Karlsen har ligesom sine kolleger i de øvrige Kvickly-varehuse fået 100.000 kroner til at hjælpe den lokale handelsstand efter en periode, hvor specialbutikker har holdt lukket, samtidig med at Kvickly har kunnet sælge de varegrupper, de lukkede butikker har på hylderne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 7. MAR 2021 • 11:03
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
7. MAR 2021 • 11:03

HANDEL

I disse dage er humøret højt i de fleste af Rønnes specialbutikker. Efter et par måneder med tvangslukning er der atter liv. Det ændrer dog ikke ved, at de måtte holde lukket i både januar og februar. Samtidig har kunderne kunnet købe tøj, isenkram og elektronik sammen med mælk, koteletter og spidskål i Kvickly. Derfor har varehuskæden valgt at give butikkerne en hjælpende hånd.

– Kvickly har besluttet, at noget af den gevinst, vi har haft, især på nonfood, ved at alle vores konkurrenter har været lukkede, vil vi bruge til at hjælpe lokalsamfundet og vores naboer i gang igen, siger varehuschef Brian Karlsen i Kvickly Rønne.

Bag initiativet står Kvicklys 67 varehuschefer i 62 byer. De får et beløb, som de donerer til aktiviteter, der kan give liv og omsætning til de lokale butikker efter genåbningen. Meldingen er, at varehuscheferne går ind for sund konkurrence, men at de ikke ønsker at spinde guld på at sælge varer, som deres naboer ikke har kunnet.

– Rent praktisk sker der det, at jeg har fået 100.000 kroner til at hjælpe mine kolleger i Rønne på nonfood-området generelt, siger Brian Karlsen.

Trafik i butikkerne

Da Kvickly lancerede initiativet under nedlukningen, fremgik det, at de enkelte varehuse i samarbejde med den lokale handelsstand vil fordele pengene, så de gør bedst nytte lokalt, for eksempel til annoncering eller lokale aktiviteter.

I Rønne har samarbejdet været meget nemt at organisere, da Brian Karlsen sidder i bestyrelsen i Rønne Handelsstandsforening.

– Vi har haft en snak om, hvordan vi kan gøre det smartest muligt. Det er rimelig nemt at få besluttet, siger han.

Det hele handler om at skabe trafik i butikkerne og få nogle kunder ind i forretningerne.

– Vi gør det, at hver butik udlodder ni gavekort, som kunderne kan vinde, og dem betaler jeg. På den måde kan de få kunder ind butikken, og vi sikrer, at pengene lander i butikken. Det kommer til at gælde alle de medlemmer i handelsstandsforeningen, som har været tvunget til at holde lukket, siger Brian Karlsen.

Ikke almindelig drift

For at deltage i lodtrækningen om gavekort skal man handle i en af de butikker, som er omfattet af Kvickly Rønnes initiativ. Det vil som minimum sige, at de skal være medlem af Rønne Handelsstandsforening.

– Kunden skal ind i butikken for at deltage i konkurrencen, de skal handle i butikken, og så bruger de gavekortet samme sted, for butikken udsteder et gavekort til sig selv, fortæller Brian Karlsen.

Det indgik i overvejelserne at udstede bygavekort, som er gældende hos alle handelsstandsforeningens medlemmer, men den model blev fravalgt.

– Hvis det var bygavekort, kunne de lige så godt havne i min kasse, og det giver ikke nogen mening, siger Brian Karlsen.

Det er op til det enkelte varehus, hvordan det vil bruge pengene. De må bare ikke gå til almindelig drift, for eksempel hvis en forretning har brug for en ny hjemmeside.

– Det skal være noget, der giver noget rent konkret. Vi bruger lidt af pengene på annoncering, men langt størstedelen på gavekortene, lyder det fra Kvickly Rønnes varehuschef.

FÅ ABONNEMENT