Lang kø til croissanter: Nyåbnet Tejn-bageri er trækplaster

Lang kø til croissanter: Nyåbnet Tejn-bageri er trækplaster
Køen var lang ned af Nordre Stranvej, da bageriet Brødre åbnede i Tejn skærtorsdag. Foto: Mette-Marie Andersen
| ABONNENT | 1. APR 2021 • 18:28
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
1. APR 2021 • 18:28

Det nye bageri Brødre i Tejn er kommet flyvende fra start. Allerede fra morgenstunden var køen lang på åbningsdagen skærtorsdag d. 1. april. 

Her var godt femten mennesker i kø allerede en halv time, før bageriet slog dørene op klokken 8. 

Og travlheden er kun fortsat, lyder det fra en overvældet og lettet medejer, Sixten Carl Ravn, da Bornholms Tidende fanger ham om formiddagen. 

– Vi er fuldstændig overvældet, det er gået over al forventning og langt bedre, end vi havde turde håbe på, siger Sixten Carl Ravn, der sammen med Bertram No Pedersen, er de to københavnske bagersvende bag det nye bageri på Nordre Strandvej.

Her han man knoklet for at komme i mål til påskens åbning, hvor de sidste løse ender i renoveringsarbejdet skulle samles.

– Jeg har kun sovet en time i nat, og vi manglede også stadig at klargøre en smule i morges, da køen begyndte at danne sig en halv time før åbning.

Men det har bare været så fedt at opleve dagen i dag, siger Sixten Carl Ravn. 

Et lokalt bageri

Bageriet Brødre havde planlagt at have åbent til klokken 16, men allerede klokken 13 var alt udsolgt. Hos det nye bageri, glæder man sig især over, at mange af kunderne på åbningsdagen har været lokale fra Tejn og omegn.

– Det er så fedt at opleve den opbakning fra lokale Tejn-boere, der dagen igennem har været forbi med gaver og velkomst - også undervejs i processen folk været søde til stille deres hjælp til rådighed, siger Sixten Carl Ravn, og understreger, at bageriet Brødre også sigter efter at blive et yndet lokalbageri. 

– Det er vores håb, at vores primære kunder bliver dem fra oplandet i Tejn og Allinge. Vi vil være det lokale bageri, siger Sixten Carl Ravn. 

Hvad der tegner sig til at blive storsællerten i bageriet, tør Sixten Carl Ravn endnu ikke spå om, men han kan fortælle, at særligt croissanterne har været en populær vare på åbningsdagen. 

– Croissanterne hitter, men jeg synes egentlig, at det virker til, at folk vil prøve lidt af det hele, lyder det fra bagersvenden.

Konceptet bag Brødre trækker tråde til københavnetbageriet Brød, hvor både Bertram No Pedersen og Sixten Carl Ravn er udlært. Kvaliteten har derfor været højsædet, med en dej lavet på økologisk mel, surdej og rigtigt smør, bagt i stenovn. 

Brødre har åbent alle dage i påsken fra klokken 8 til klokken 18 frem til mandag den 5 april.