Kommunaldirektør om omstridte økonomiske mål: Derfor er der brug for dem
Kommunen skal skrue op for anlægsambitionerne, mener kommunaldirektør Johannes Nilsson, der pointerer, at hans forslag om minimum 60 millioner kroner om året er i underkanten. Arkivfoto: Berit Hvassum

INTERVIEW | BORNHOLM | MEDLEM
6. DEC 2021 • 11:38
Jakob Nørmark
Journalist

Kommunaldirektør om omstridte økonomiske mål: Derfor er der brug for dem

Der bliver i de kommende år behov for nye børnehaver og plejeboliger, renoveringer af nedslidte bygninger og havne samt investeringer til at skabe flere steder at bo til en voksende befolkning. Kommunen skal derfor skrue op for anlægsambitionerne, mener Johannes Nilsson, der pointerer, at hans forslag om minimum 60 millioner kroner om året er i underkanten.
Kombinationen af mangelfuld vedligeholdelse af bygninger/anlæg gennem mange år og en befolkningsudvikling, der øger behovet for nye institutioner til samfundets yngste og ældste, har fået kommunens ledelse til at foreslå, at politikerne godkender fire nye overordnede økonomiske mål. Forslaget, som kommunaldirektøren fremsatte til politisk behandling med opbakning fra borgmester Thomas Thors (S), skabte en hidsig debat i sidste uge. Frontfigurerne i de fire partier, som efter nytår udgør flertallet i kommunalbestyrelsen, mener, at godkendelsen af nye mål burde blive overladt til dem.

Vil du have adgang til TidendeFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er:
Flere nyheder