Indvendinger mod landanlæg: Udskriv en arkitektkonkurrence og grav hallerne ned
Energinet har tidligere præsenteret to versioner af et landanlæg til havvindmølleparker på to gigawatt (se også nedenfor). De største bygninger bliver cirka 25 meter høje, og der vil blive behov for at indhegne et areal på mellem 30 og 50 hektar. Landskabet på illustrationen er ikke bornholmsk. Illustrationer: Energinet

NYHED | BORNHOLM | MEDLEM
14. JAN 2022 • 14:00
Jakob Nørmark
Journalist

Indvendinger mod landanlæg: Udskriv en arkitektkonkurrence og grav hallerne ned

I høringssvar om Energiø Bornholm opfordrer blandt andre Arkitektforeningen og et par nyvalgte lokalpolitikere til, at myndighederne gør sig umage for at involvere arkitekter, når landanlægget på Sydbornholm skal tegnes.
På det første borgermøde om energiøen i november løftede Energinet sløret for, hvordan den type landanlæg plejer at se ud. I præsentationen viste vicedirektør Marian Kaagh fra Energinet billeder af jyske transformatorstationer, der er lidt mindre end energiøens. De fremmødte fik at vide, at omformeranlægget på Bornholm vil blive mellem 23 og 25 højt. Der skal bygges flere bygninger, der i Energinets eksempler var firkantede klodser med en grundplan på 103 x 60 meter. I alt er der brug for at finde areal på cirka 90 hektar (0,9 kvadratkilometer) til landanlægget, som vil blive hegnet ind.

Vil du have adgang til TidendeFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er:
Flere nyheder