Fejrer rund fødselsdag med marked og borgmesterbesøg

NOTITS | 20. JUN 2024 • 12:00
Af:
Sarah Thun Madsen
NOTITS
20. JUN 2024 • 12:00

Sydbornholms Privatskole slår igen i år dørene op til et sommermarked, hvor alle er inviterede - uanset om man har tilknytning til skolen eller ej.

Markedet finder sted lørdag den 22. juni, og det skydes i gang med en markering af, at skolen har modtaget det grønne flag. Derfor deltager borgmester Jacob Trøst i åbningen, hvor han hejser det grønne flag.

– Som en skole midt i naturen, der bruger naturen både i faget friluftsliv, men bruger naturen som centralt omdrejningspunkt i hverdagen er det en stor dag endelig at få lov til at hejse det grønne flag. Derudover vil der i løbet af dagen være et væld af aktiviteter, så der er muligheder for enhver smag, friluftsinteresse eller ej, skriver skoleleder Jeanette Tankred i en mail til Tidende.

Hun vil også forestå en rundvisning på skolen, ligesom der vil være rundvisning og information om den nye private børnehave, som er i gang med at blive genetableret på den tilstødende grund.

Til august er det desuden hele 20 år siden en flok lokale forældre og ildsjæle overtog Pedersker Skole og skabte fundamentet for Sydbornholms Privatskole - et smukt rundt tal, der naturligvis også skal fejres ved årets sommermarked, ligesom der efter sommerferien skal fejres mere.

– Sydbornholms Privatskole er en lille skole med store visioner. Ideerne bobler og realiseres, og senest holdt skolen en stor markering af Grundloven i anledning af 175 års jubilæet. Sidste år fik skolen også tilsagn fra Nordeafonden til etablering af Naturlegeplads, og efter den obligatoriske ventetid med byggetilladelse og så videre er etablering af denne også planlagt til efter sommerferien, afslutter Jeannett Tankred, som håber, at mange vil kigge forbi til sommermarkedet, som også byder på kræmmere, kager, ponyridning, besøg af brandkadetter og boder med mad, drikke og sjove aktiviteter.