400.000 kroner skal give nyt liv i Nexø

NOTITS | 21. JUN 2024 • 16:00
NOTITS
21. JUN 2024 • 16:00

I mange år har den lille plads på hjørnet af Grønnegade og Paradisvej i Nexø ligget uplejet hen - ja, det har den faktisk helt siden bombardementet i 1945, da russerne jævnede husene med jorden.

Ovenpå ruinerne anlagde man trekanten, og den plads har en lille gruppe borgere fra Nexø Borgerforening altså kastet deres kærlighed på, og de har nu søgt og fået 400.000 kroner fra Nordeafondes “her gror vi”-pulje. De penge skal bruges til at renovere pladsen. Det fortæller Mette Munch, som er en af initiativtagerne til projektet.

– Vi drømmer om, at folk mødes her og bruger pladsen på mange forskellige måder. Petanque, morgengymnastik, en kop kaffe på bænken eller noget fjerde, som Nexøs borgere har lyst til, udtaler hun i borgerforeningens nyhedsbrev.

– Det er synd, at pladsen ikke har inviteret til ophold og aktiviteter under det store lindetræ. Men når anlægget er færdigt, så bliver der forhåbentligt et stort liv omkring den plads, vi vil kalde for Paradis Plads.

Gruppen forventer at anlægsarbejdet starter i den nærmeste fremtid, og hvis det hele går efter planen, så er anlægsarbejdet overstået inden året er omme.

Projektet er også støttet af LAG Bornholm, Østbornholms Turistforening, Bornholms Brandforsikring og Nexø Borgerforening, og det er planen, at man gennem borgerforeningen kan benytte pladsen til større arrangementer.