Politiker vil presse på for ny køreplan

Politiker vil presse på for ny køreplan
Det bliver sværere at komme til og fra lufthavnen med bus i den nye køreplan. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 1. SEP 2023 • 08:06
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
1. SEP 2023 • 08:06

Helle Munk Ravnborg fra Enhedslisten siger, at gode busforbindelser til færger og fly er forudsætningen for, at folk vil overveje at tage bussen. Derfor vil hun presse på for at få en ny køreplan 'inden så længe'.

– Det tror jeg hverken BAT, eller jeg er helt tilfredse med.

Det siger forpersonen for natur,- miljø- og planudvalget, Helle Munk Ravnborg (EL), som kommentar til debatten om, at den nye køreplan har medført, at det er blevet sværere for mange at køre i bus til lufthavnen.

– Gode forbindelser til færger og fly er en forudsætning for, at folk vil overveje at tage bussen frem for privatbilen, pointerer Helle Munk Ravnborg over for Tidende.

Den nye køreplan har medført, at den sidste afgang fra Bornholms Lufthavn ind til Rønne er klokken 19.34 og fra slut september vil være klokken 17.37 på hverdage og 16.37 i weekenden. Dermed vil der ikke længere være nogen busbetjening af Bornholms Lufthavn i aftentimerne. Desuden er der ikke længere nogen direkte forbindelse med en regionalrute til østlandet og en by som for eksempel Nexø.

Ambitionen var at lave en bybus, der kommer til Arnager og lufthavnen, og man ville også gerne i myldretidstimerne lave en ekspresrute mellem Rønne og Nexø, fortæller Helle Munk Ravnborg.

– Prisen for at have opnået de to ting ser ud til at have været lidt for høj. Det er jeg meget opmærksom på, og det ved jeg, vores trafikchef også er.

– Selvom der står på køreplanen, at den varer indtil næste sommer, kunne det sagtens tænkes, at vi får en ny køreplan inden så længe. Det vil jeg da selv presse på for, siger Helle Munk Ravnborg.

I hvilken grad er natur,- miljø- og planudvalget spurgt til råds om den nye køreplan?

– Vi er blevet orienteret om, hvad der i store træk var hensigten med køreplanen, men jeg husker ikke at have fået en køreplan, hvor vi på minuttal kan se, hvilke afgange der er tale om, siger hun og tilføjer:

– Vi vidste godt, at Rønne-Nexø som ekspresbus ikke kører forbi lufthavnen. Men at busserne (fra Nexø, red.) slet ikke kommer ind omkring lufthavnen, var i hvert fald en overraskelse for mig.

Borgmester Jacob Trøst (K) skriver i en mail til Tidende, at en samlet kommunalbestyrelse den 29. juni stemte for ændringerne i køreplanen. Af sagen fremgik det, ifølge Trøst, at 'der er fokus på bedre dækning af lufthavnen'.

– Hvis ovenstående viser sig ikke at være tilfældet, må vi tage det med i det videre arbejde med køreplanerne. Vi har alle en interesse i, at fly og færger bliver forbundet med buskørsel på Bornholm, skriver han i mailen.

BATs trafikchef, Niels Rasmussen, har tidligere på ugen i Tidende oplyst, at det kan være, at en ny køreplan kan være klar allerede i første eller andet kvartal næste år. Det er ikke lykkedes Tidende at få en kommentar fra trafikchefen torsdag.