Derfor sejler Bornholmslinjen videre med langsommere Express 1

Derfor sejler Bornholmslinjen videre med langsommere Express 1
Bornholmslinjen sejler videre med Express 1, selvom den sejler for nedsat kraft, så Povl Anker bliver i havn. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 27. JAN 2023 • 07:28
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. JAN 2023 • 07:28

Bornholmslinjen ved endnu ikke, om koblingsskaden på Express 1 får indflydelse på weekendens sejlplan.

I dag sejler Express 1 efter et alternativt sejlprogram, fordi Bornholmslinjens teknikere i nat konstaterede en koblingsskade på Express 1. Skaden betyder, at færgen kun kan sejle på to motorer, og derfor tager en overfart mellem Rønne og Ystad to og en halv time.

– Express 1 sejler videre på to motorer, for selvom overfartstiden bliver lang, så er den på samme niveau, som hvis vi havde sat Povl Anker ind. Derfor giver det mening at sejle videre med Express 1, for der har vi besætning og alt det klart, og vi har kapaciteten, siger pr- og kommunikationschef Jesper Maack i Bornholmslinjen til Tidende.

Søndag går Express 1 ud af drift for at tage på sit årlige værftsophold i Frederikshavn. I stedet bliver Express 2 sat ind på ruten mellem Rønne og Ystad. Express 2 sejler efter planen sin første tur til Ystad mandag klokken 6.30.

Spørgsmålet er så, om koblingsskaden på Express 1 kommer til at påvirke weekendens sejlprogram. Det kan Jesper Maack ikke svare på endnu. Det afhænger af en melding fra teknikerne, som lige er mødt på arbejde, da Tidende taler med ham.

– Op ad formiddagen ved vi garanteret mere om, hvordan de to næste dage ser ud, siger Jesper Maack.