Vellykket ponyevent

Vellykket ponyevent
NOTITS | ABONNENT | 10. SEP 2023 • 15:22
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
10. SEP 2023 • 15:22

16 deltagere fra Lolland Falster, Sydsjælland og Charlottenlund udfordrede 12 bornholmere på Bornholms Brand Park.

Jagten på de sidste ligapoint er gået ind, og derfor var der deltagere fra Bornholm, Lolland Falster, Sydsjælland og Charlottenlund, da Bornholms Ponytravklub lørdag afviklede sin traditionelle eventdag på Bornholms Brand Park – 12 fra Bornholm, ni fra Lolland Falster, fem fra Sydsjælland og to fra Charlottenlund.

– Ligafinalen, der finder sted i Odense den 4. november, er noget, man skal kvalificere sig til, og lige nu ser Emmalee Andersson, der fører vores egen liga, ud til at blive den eneste bornholmske deltager, fortæller formanden for Bornholms Ponytravklub, Linda Petersen.

Emmalee Andersson vandt det ene af lørdagens otte løb, da hun på ryggen af Blis sejrede i Fast Rider Junior-klassen i monté foran klubkammeratrne Alina Dransfeldt Kjær/Bacardi og Isabella Samson/Skovgærdets Valdo. Men kun 63/100 sekund skilte nummer et og to.

Frederik Mundus Nielsen er et af de nyeste medlemmer i Bornholms Ponytravklub, men ikke desto mindre kørte hjem med fidusbamsen for sine to sejre i sølvligaen med Donna Allara og i 7. løb, et frit handicap, med Hjortagers Trisse. I sidstnævnte løb var Frederik den eneste bornholmer i et felt med otte deltagere, men sejrede trods et tillæg på 180 meter klart foran nummer to, Joey Holsted fra Lolland Falster.

Øvrige bornholmske vindere på eventdagen var Aicha Louise Nørregaard/Eruss i guldligaen og Tabea Anne Munk/Kamas Notra Dame i 8.løb, et frit handicap over 1000 meter.

– Nu mangler vi kun de sidste par løbsdage på Bornholm, ligafinalen i Odense og det afsluttende julefræs i Skive den 9. december, bemærker Linda Petersen.

– Om der er mange bornholmere, der tager den lange tur til Skive – det kan du tro. Sidste år var samtlige klubbens medlemmer med til julefræset i Odense. Lige nu har vi 12 medlemmer, og af dem er der nok ni-ti stykker, der tager med til Skive, forudser den lokale ponyklubformand.


Emmalee Andersson fører den bornholmske ponyliga og kan derfor øjne en plads i landsfinalen forude. Foto: Torben Ager