Supportere fejrer comeback-kamp med højtbelagt smørrebrød og øl: ‘Det er en glædens dag for Viking!’

Supportere fejrer comeback-kamp med højtbelagt smørrebrød og øl: ‘Det er en glædens dag for Viking!’
Benny Hansen (tv.) og resten af Viking-supporterne er henrykte over, at man igen kan se klubben spille bornholmsseriekampe på Rønne Stadion Nord. Foto: Jesper Gynther
FODBOLD | RØNNE | ABONNENT | 6. OKT 2021 • 18:53
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | RØNNE | ABONNENT
6. OKT 2021 • 18:53

Viking Fodbold er tilbage i Bornholmsserien og spiller i aften mod RIK, efter DBU Bornholm uberettiget tvangsnedrykkede klubben til Serie 1. At være tilbage i Bornholms bedste række er fedt for spillerne og trænerne, men i særlig grad også for tilhængerne.


– Det er som at få en tidlig julegave!

Ordene kommer fra Benny Hansen, som lige nu er samlet med resten af Viking Fodbolds supportere i klubhuset på Torneværksvej i Rønne for at hygge med højtbelagt smørrebrød og øl, inden førsteholdet i aften klokken 19 møder RIK.

Kampen er lidt mere speciel end normalt, for det er den første kamp, som Viking spiller i Bornholmsserien i denne sæson. 

Klubben vandt Bornholmsserien i den forgangne sæson og fik mulighed for at rykke op i Københavnsserien, men takkede nej tak. Det fik DBU Bornholm til at tvangsnedrykke klubben til Serie 1, men nu har Viking vundet en appelsag i Fodboldens Appelinstans og er derfor nu tilbage i Bornholmsserien.

Viking er en af de klubber, som har en fast skare af fans, der kommer og hepper på holdet til hver hjemmekamp. Ofte er der også spisning inden. Foto: Jesper Gynther

Det er glædens dag

At man nu igen kan se Viking spille bornholmsseriefodbold er noget som tilhængerne er meget glade for.

– Det er en glædens dag! Det er stort både for klubben og for os supportere, siger Benny Hansen, som har savnet at komme på stadion i denne sæson.

– Det har været en kedelig tid for klubben. De andre hold i Serie 1 har jo meldt afbud, så vi har kun set førsteholdet spille mod vores eget andet- og tredjehold. Det har været trist, for vi plejer jo at være på stadion, siger Benny Hansen.

Vikings klubhus er nemt at genkende efter en kunstner tidligere på året malede en viking på gavlen af bygningen. Foto: Jesper Gynther

Aldrig oplevet noget lignende

Han fortæller, at han ikke kan huske, at der er sket noget lignende før i klubbens historie.

– Jeg kom til Bornholm i 1968 og været i Viking lige siden, og det her er noget af det værste, vi har oplevet i klubben. Jeg kan ikke huske noget, der minder om det. 

– Det er også derfor, at vi fejrer det med spisning, at vi er tilbage i Bornholmsserien, og så skal vi ellers bare over på stadion og bakke holdet op, siger han.

– Og vi tror på sejr, selvom spillerne ikke er i kampform. De giver den gas, og det vil vi også gøre. De kommer i hvert fald til at høre os!

Flagene og bannerne er kommet op igen ved Vikings klubhus – nu er det nemlig tid til bornholmsseriekamp. Foto: Jesper Gynther