Selvom oprykning ser ud til at glippe: 'Vi skal være megastolte'

Selvom oprykning ser ud til at glippe: 'Vi skal være megastolte'
Viking-spillerne har præsteret bedre end forventet i holdets første sæson i Kvalifikationsrækken. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 12. MAR 2023 • 15:43
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
12. MAR 2023 • 15:43

Vikings herrehold tabte lørdag til et af bundholdene i Kvalifikationsrækken, og dermed er bornholmerne nu afhængige af andre holds resultater, hvis det skal lykkes at rykke op i 3. division. Træneren er dog stolt over holdets sæson.

De zebrastribede vikinger var lørdag i Travbanehallen på Amager, hvor de skulle møde Tårnby. Viking kunne med en sejr holde liv i kampen om oprykning, mens Tårnby kæmper for at holde afstand til nedrykningspladserne, så begge hold havde noget at spille for.

Det var hjemmeholdet, som kom bedst i gang og kom foran 3-0, 7-2 og 9-4, inden bornholmerne fik spillet til at fungere. Jeppe Dahl blev sat på mål efter 10 minutter, og han spillede en brandkamp og havde stor andel i, at Viking fik udlignet til 11-11. Men Viking formåede aldrig at knække Tårnby, som endte med at vinde kampen 26-24.

– Vi taber med to, og vi kender sgu ikke lige vores besøgelsestid i den kamp, siger cheftræner Michael Mortensen.

– Hver gang vi har gjort noget godt, så dummer vi os, og så laver de nogle kontramål i den anden ende, og det er faktisk hele billedet gennem hele kampen. Hver gang vi kommer tæt på, så laver vi nogle fejl, som de straffer i den anden ende af banen, siger han.

Træner er megastolt

Nederlaget betyder, at Viking nu skal vinde sine tre sidste kampe, mens Helsingør skal tabe to af sine. Dermed ligner det nu en svær opgave for bornholmerne at rykke op.

– Lige nu ser det ud til måske at være en spildt chance, som vi tog i weekenden. Det er ude af vores egne hænder, konstaterer cheftræneren, som alligevel kan se positivt på holdets præstationer i løbet af sæsonen.

– Jeg synes, vi skal være megastolte af, at vi har været med i kampen om oprykningen så længe. Jeg havde ikke en forventning om, at vi skulle slås om oprykning i vores første år i Kvalifikationsrækken. Der tror jeg bare, at vi havde været glade for, hvis vi kunne klare skærene. Og så ender det med, at vi indtil tredjesidste spillerunde spiller om måske en oprykning til 3. division. Det synes jeg er helt fantastisk, og det skal vi være megastolte af.

– Når det så er sagt, så er det også pisseærgerligt, at det andet glipper. Vi spiller jo for at vinde. Men vi var desværre lidt afbudsramte i går (lørdag, red.), og der var lidt sygdom i holdet, og det gjorde bare, at det ikke holdte, selvom vi ydede, hvad vi kunne.