På torsdag er han ude af vagten: Hvem skal afløse Bent?

På torsdag er han ude af vagten: Hvem skal afløse Bent?
Afgående formand for Knudsker Idrætsforening, Bent Jensen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | KNUDSKER | ABONNENT | 14. JUN 2022 • 15:30
NYHED | KNUDSKER | ABONNENT
14. JUN 2022 • 15:30

Knudsker Idrætsforening indkalder torsdag til ekstraordinær generalforsamling, hvor målet er at finde en ny økonomiformand og formand. Men sidstnævnte er der på nuværende tidspunkt ingen kandidater til, og udfaldet af generalforsamlingen er derfor uvist.

 

Knudsker Idrætsforening har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling torsdag den 16. juni. Formålet er at vælge en ny formand og økonomiformand, da begge de nuværende – Bent Jensen og Flemming Petterson – i marts meddelte, at de ønsker at træde ud af ledelsen. I samme omgang kunne Tidende skrive, at målet var at finde nye personer til posterne senest 1. maj. Det er altså ikke sket, og der er derfor indkaldt til ekstraordinær generalforsamling.

Af Knudsker IF's hjemmeside fremgår det, at der er en kandidat til posten som økonomiformand. Men der er ingen umiddelbare kandidater til formandsposten, og det er derfor uvist, hvad der bliver besluttet torsdag.

Ifølge Bent Jensen, som er nuværende formand frem til efter torsdagens generalforsamling, er der flere mulige udfald af generalforsamlingen:

– Der kan være en, der melder sig som konstitueret formand, indtil næste ordinære generalforsamling, som er til februar næste år. Det gjorde jeg blandt andet tilbage i 2011, og så blev jeg formand bagefter. Det næste er, at man kan vælge nogen fra ledelsen, der siger, at de går ind og er en fælles konstitueret formand. Den sidste del kan være hele ledelsen, altså alle afdelinger og økonomiformand, som skal skrive under som formand, siger han og tilføjer, at eventuelle kandidater jo gerne må stille op på selve generalforsamlingen på tordag.

Hvilket scenarie håber du på?

– At der er en, der stiller op som formand. Men sker det ikke, håber jeg, der er en, der melder sig som konstitueret formand indtil næste ordinære generalforsamling.

Hvorfor er det så svært?

Men hvorfor er det tilsyneladende så svært at finde en kandidat til formandsposten? Ifølge Bent Jensen kan en del af svaret findes i den tendens, man ser i andre idrætsklubber landet over.

– Det generelle billede i danske idrætsklubber er jo manglende interesse. Vi kan godt mærke, at der er færre og færre, der gider hjælpe til som frivillige. Og det er jo lidt kedeligt. Jeg er administrator og sørgede for, at vi fik en god økonomi. Vi overlevede også corona, men det ene handler om penge, det andet er medlemmer, siger han og tilføjer, at han ikke er overrasket over, at der ikke er nogen, der har meldt sig på banen som formandskandidat.

Bent Jensen mener ikke, at tumulten med at finde en ny formand får nogen reel betydning for foreningen, men at det da ser lidt dumt ud, at der ikke er en formand.

Hvilken formand ville du ønske for klubben?

– Måske en med mere sportslige ambitioner end mig. Jeg vil gerne have en, der måske har nogle sportslige og sociale ambitioner. Det er ikke et spørgsmål om, at der skal laves meget mere arbejde, det er et spørgsmål om en katalysator. Det er en katalysator, vi mangler.

Knudsker IF har ligesom mange andre danske idrætsklubber oplevet falende medlemstal, men til trods for det mener Bent Jensen, at klubben har det godt.

– Klubben i sig selv er jo sund og rask. Vi havde fodboldstævne i søndags med over 500 fodboldspillere og 1.000 gæster ved siden af. Der er sunde tegn.

Bent Jensen har ikke store forventninger til generalforsamlingen, men lige meget hvad 'er han ude af vagten som formand efter torsdag'.

Generalforsamlingen vil finde sted torsdag den 16. juni klokken 19.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.