Mathea vinder ungdomscup på Sjælland

Mathea vinder ungdomscup på Sjælland
Mathea Jørgensen kom øverst på skamlen. Eget foto
NOTITS | ABONNENT | 14. SEP 2023 • 17:00
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
14. SEP 2023 • 17:00

Fem ryttere fra Bornholms Cycle Club har trofast taget turen til Sjælland for at være med i MTB Ungdomscup. Bedst gik det for Mathea Jørgensen.

Solen står højt på himlen over Hedeland ved Roskilde. Musikken brager ud af en stor højtaler, en pølsevogn er placeret i udkanten af scenariet, og der deles pølser og brød ud til alle. Pladsen er fyldt med unge mennesker og deres cykler, som alle har været igennem dagens prøvelser.

Det er finaledag for dette års MTB Ungdomscup, som er blevet afviklet med fem afdelinger rundt omkring på Sjælland. Vi er nået til den samlede præmieoverrækkelse for U17-piger, og her står Mathea Jørgensen i sin karakteristiske blå trøje, der repræsenterer Bornholms Cycle Club, øverst på sejrskamlen og modtager sin pokal, som samlet vinder.

– Vi står en flok i de samme trøjer og hepper, så ingen er i tvivl om, at Bornholm også er med, fortæller Katja Madsen, som selv er forælder til en af de bornholmske ryttere, som deltager i ungdomscuppen.

– Faktisk er der blevet lagt ekstra mærke til os i år, og de fleste er imponerede over, at vi tager turen over Østersøen hver gang for at køre med, siger hun.

Klubture giver sammenhold

Katja Madsen er frivillig i klubben og hjælper med at arrangere turene til ungdomscuppen. I år er det lykkedes at samle i alt fem af de unge mennesker i alderen 12-16 år, der til dagligt træner mountainbike i Bornholms Cycle Club.

Lærke Bøg-Jensen og Valdemar Madsen har været afsted til samtlige afdelinger og er begge blevet flot placeret midt i hver deres U13-klasse. Mathea Jørgensen har kun været med i fire afdelinger og fået flotte placeringer hver gang, hvilket altså rakte til en samlet førsteplads.

– Men det handler faktisk om så meget andet end at vinde. Det handler om at have det sjovt, prøve kræfter med andre på sin egen alder, få testet sine grænser og blive inspireret og motiveret. Og så giver det et fantastisk sammenhold på tværs af forskellige aldre, når vi sådan tager afsted på klubtur, siger Katja Madsen.

Der er træning hver lørdag klokken 9 til cirka 11, og der er altid plads til flere.

– Så har du et barn, der synes, det er sjovt at cykle, så kom og leg med. Voksne er selvfølgelig også velkomne, siger hun.