Maratonløb oplever mandefald

Maratonløb oplever mandefald
Sidste år deltog hollænderen Inez Anne Aagen i løbet, og hun var imponeret over venligheden fra bornholmerne, som hun mødte på redningsstien. – Der var mange mennesker på ruten, som gik på stierne og gik deres lørdagsmorgentur. Folk var meget flinke og gik til siden og ønskede en held og lykke, så det var meget godt, fortalte hun til TIdende. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
LØB | GUDHJEM | ABONNENT | 10. SEP 2021 • 10:00
Jesper Gynther
Journalist
LØB | GUDHJEM | ABONNENT
10. SEP 2021 • 10:00

I weekenden bliver Marathon on the Rocks afviklet på Bornholm. Desværre er deltagerantallet ikke så stort, som det kunne have været, hvilket skyldes, at mange udenlandske løbere ikke kan komme ind i Danmark på grund af rejserestriktioner, fortæller arrangøren.

Torsdag aften ankom de første løbere til Bornholm, som skal være med i Marathon on the Rocks, som skydes i gang lørdag morgen på Gudhjem Havn, og som har mål ved Hotel Skovly.

I alt er der 50 tilmeldte til løbet, hvor man enten kan vælge at løbe en maratondistance eller en halvmaratondistance (med start ved Hammerhavn), og det er 11 færre, end der var med sidste år, hvor løbet blev afviklet for første gang.

– Der er ikke ret mange mennesker med i år, fortæller Søren Rasmussen fra rejseselskabet Albatros, der arrangerer løbet.

– Der er jo kæmpe mandefald ude fra verden, fordi de ikke kan komme ind i Danmark, siger han med henvisning til, at coronapandemiens rejserestriktioner stadig spøger i kulissen.

– Det var samme problem sidste år, hvor der var mange, der ikke kunne komme ind. Vi havde håbet på, at det var bedre i år, men det er ikke så godt, siger han.

Tjener ingen penge på løbet

Albatros arrangerer også en masse andre løb rundt om i verden, for ideen er, at rejseselskabet på den måde kan sælge nogle rejser til løbeinteresserede. Derfor er det bornholmske løb primært lavet for at tiltrække udenlandske løbere, men rejserestriktionerne har gjort, at det kun er cirka halvdelen af deltagerne i dette års udgave af løbet, som er fra udlandet.

Der er ikke ret mange mennesker med i år

Søren Rasmussen, Albatros

– Vi har bare valgt at holde det alligevel for ligesom at have noget kontinuitet, for der er ikke nogen penge i det eller noget som helst, når der ikke er flere tilmeldte.

– Og så holder vi det også for at holde vores gode samarbejde ved lige med vores lokale samarbejdspartnere. Vores forbindelser med Hotel Skovly og så videre, siger Søren Rasmussen, der selv har et sommerhus på Bornholm og også er idemanden bag Marathon on the Rocks, hvor deltagerne løber på kyststien.

Det bornholmske løb er i øvrigt det blot tredje løb i år, som Albatros har kunne afvikle.

– I Jordan var vi 200 løbere, mens vi havde 100 løbere med i Island. Men det er først næste år, at vi får rigtig gang i den, tror jeg, siger Søren Rasmussen, som er stifter af rejseselskabet, som især er kendt for at have lavet et løb på den kinesiske mur med flere tusinde deltagere.