Begejstrede løbere: Bornholm kan sagtens måle sig med islandske vulkaner og landsbyfest i Myanmar

Kristel fra Belgien valgte at deltage i det bornholmske Albatros-løb, fordi hun havde set billeder og film fra sidste års løb. Hun ankom til Bornholm i mandags med sin mand, og i løbet af ugen har de boet på Hotel Skovly og udforsket øen. Foto: Jesper Gynther
LØB | BORNHOLM | ABONNENT | 11. SEP 2021 • 23:05
Jesper Gynther
Journalist
LØB | BORNHOLM | ABONNENT
11. SEP 2021 • 23:05

Lørdag blev Marathon on the Rocks afviklet på redningsstien fra Gudhjem til Sorthat. Løbet er lavet af rejseselskabet Albatros, som laver løb over hele kloden og altid i spektakulære omgivelser. Bornholm kan dog sagtens måle sig med de andre løb, mener flere af deltagerne

– Det er et meget smukt løb. Jeg har også løbet et Albatros-løb i Myanmar, men jeg tror, det her er mere smukt. Det er en meget smuk kystlinje, og jeg nød det meget.

Sådan siger den belgiske løber Kristel Margarite G. Polet, som lørdag blev den hurtigste kvinde til at gennemføre Marathon on the Rocks, som er arrangeret af rejseselskabet Albatros. Hun brugte fire timer, ni minutter og ni sekunder på at løbe fra Gudhjem Havn til målstregen ved Hotel Skovly.

– Når jeg løber på flad vej, så løber jeg en del hurtigere. Men i de her konditioner, så var mit løb okay.

– Jeg kan også godt lide trailløb som disse. Jeg kommer jo fra Belgien, og der er det ikke så nemt at finde bakker, man kan løbe op og ned ad, siger hun.

Rasmus Bugge Jensen var den første, der kom i mål på maratondistancen. Foto: Jesper Gynther

Dansker blev hurtigste mand

I alt 46 løbere deltog i løbet, som blev afviklet for andet år i træk. Løberne kom fra forskellige lande som Canada, Frankrig, Holland, Italien, Storbritannien, Tyskland og USA, men også en del danskere havde valgt at snøre løbeskoene.

En af dem var 50-årige Rasmus Bugge Jensen fra Hedehusene, som endte med at blive den hurtigste mand til at gennemføre ruten i tiden 3:59:26. Han havde også rosende ord til overs for det bornholmske løb.

– Det er et enormt flot løb med en virkelig flot rute, siger Rasmus Bugge Hansen, som i år har deltaget i to andre Albatros-løb, hvor han blandt andet løb på en islandsk vulkan og løb i 38 graders varme i Jordan.

Derudover har han ligesom Kristel tidligere løbet i Myanmar, hvor han kom til landsbyer, som normalt ikke får besøg af turister, og som derfor holdt en stor fest, da maratonløbet kom forbi.

– Man får lidt specielle oplevelser ud af at deltage i Albatros' løb. Jeg kan godt lide at kombinere sightseeing med at få noget motion. Man ser området på en anden måde, end hvis man bare kører rundt i bil, og så kan man også nå en større distance, end hvis man bare går en tur, siger han.

Så kan en medalje vel ikke blive mere bornholmsk? Foto: Jesper Gynther

Det bornholmske løb er det hårdeste

Selvom Rasmus Bugge Jensen tidligere har været på Bornholm, så var han ikke i tvivl om, at det ville være en god idé at tage med til Marathon on the Rocks.

– Jeg kan jo rigtig godt lide Bornholm, og det er en del år siden, jeg har været her sidst, og så var det bare at slå to fluer med ét smæk med at lave en miniferie herover, og så få oplevelsen med løbet.

Synes du godt, det kan leve op til de andre løb, som Albatros laver?

– Det kan det. Det er faktisk terrænmæssigt det hårdeste maratonløb, jeg har løbet, for det var meget mere ujævnt, og det gør det en del hårdere, at du hele tiden skal være meget opmærksom på, hvor du træder.

– Du kan ikke bare slå hjernen fra og løbe. Du er nødt til hele tiden at koncentrere dig og fokusere for ikke at falde, så det er en del hårdere end et almindeligt gadeløb, men det gør det også mere interessant, siger Rasmus Bugge Jensen, som også vil huske løbet for de flotte udsigter over havet fra klippekysten og for turen forbi Vang Granitbrud.

Rasmus Bugge Jensen regner med at deltage i et Albatros-løb på Grønland til maj næste år, som har en gimmick med, at man skal løbe sent om aftenen, så man kan opleve midnatssolen. Han fortæller desuden, at han har dyrket løb, siden han var dreng, og at interessen kommer fra hans forældre, som også var løbere. – Maratonløb begyndte, da jeg fyldte 30 år, for så var jeg jo nødt til at vise, at jeg stadigvæk kunne noget. Og så blev jeg bidt af det, siger han og forklarer, at han i 2015 deltog i sit første Albatros-løb.

Bornholmer var hurtigst på halvmaraton

I Marathon on the Rocks kunne man også deltage i en halvmaraton, som begyndte ved Hammershus Besøgscenter. Den hurtigste kvinde på den distance blev bornholmeren Anna Holm (th.), som blandt andet tidligere har deltaget på maratondistancen til OL i Rio i 2016. Hendes tid blev 1:38:50, hvilket var otte minutter og 14 sekunder bedre end den hurtigste mand, Oskar Petersen.