Kvindehold er gået i dvale

Kvindehold er gået i dvale
BK Bornholm (grå trøjer) var det første 11-mandshold for kvinder på Bornholm siden 2013. Holdet spillede med i Københavnsserien i efteråret, indtil sæsonen blev afbrudt før tid på grund af coronarestriktioner. På dette billede fra den 25. oktober 2020 ses BK Bornholm spille på hjemmebane mod Fix. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 6. MAJ 2021 • 13:56
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
6. MAJ 2021 • 13:56

FODBOLD

I efteråret var der for første gang i årevis et kvindeligt 11-mandshold på Bornholm i form af overbygningsholdet BK Bornholm, der fik lov at spille med i Københavnsserien.

Det blev dog kun til nogle få kampe, inden turneringen blev afbrudt af coronarestriktioner i oktober måned, og siden da har man ikke hørt meget fra holdet.

Hvis man kigger på DBU's hjemmeside, kan man da heller ikke finde holdet i nogle puljer for forårets turneringer, og det skyldes, at holdet er gået i dvale, fortæller holdets træner Jeppe Pedersen til Bornholms Tidende.

Hold er trukket

Han vurderede, at der ikke var nok spillere til at kunne stille hold til forårets første turneringskamp, og derfor er holdet blevet trukket.

Han håber dog, at der vil være interesse for at genstarte holdet efter sommerferien, for der er stadig en del kvindelige fodboldspillere på Bornholm, som spiller 7-mandsfodbold i øens forskellige klubber.

DBU Bornholms formand Lars Albæk håber også, at der igen vil være interesse fra de kvindelige fodboldspillere for at spille fodbold på en stor fodboldbane på overbygningsholdet BK Bornholm.

Fællestræninger for pigespillere

Derudover fortæller han til Bornholms Tidende, at man fra DBU Bornholms side planlægger at arrangere fællestræninger for øens U13- og U14-spillere, ligesom det senest blev gjort for et par uger siden.

Næste fællestræning for pigespillerne er dog ikke fastlagt endnu, fortæller han.