Denne fond donerede pengene til idrætsforenings millionkøb

Denne fond donerede pengene til idrætsforenings millionkøb
Hasle IF’s formand og kasserer, HC Pedersen og Trine Leerskov, hejste dannebrog, da idrætsforeningen mandag overtog Væksthuset i Hasle. Foto: Holger Larsen
NYHED | HASLE | 15. JAN 2024 • 11:47
Holger Larsen
Journalist
NYHED | HASLE
15. JAN 2024 • 11:47

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerede 2,8 millioner kroner til købet af Væksthuzet.

Hasle Idrætsforening har mandag den 15. januar overtaget Væksthuzet på Bykærvej 4 i Hasle.

Foreningen kan samtidig afsløre identiteten på den indtil nu hemmelige fond, som har gjort købet muligt. 

"Hasle Idrætsforenings bestyrelse er glade for at kunne offentliggøre, at det er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har gjort vores drøm til virkelighed – og det er vi yderst taknemmelige for", skriver Hasle IF i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Fonden har doneret hele købesummen på i alt 2,8 millioner kroner til købet af ejendommen, som nu skal gøres klar til en række aktiviteter, først og fremmest foreningens nye fitnesscenter.

Mandag formiddag er idrætsforeningens ledelse – formand HC Pedersen, næstformand Carsten Pedersen og kasserer Trine Leerskov – at finde i Væksthuzet ved Hasles omfartsvej. Dannebrog går til tops i flagstangen, hvor det er planen, at Hasle IF’s klubflag senere kommer til at vaje.

Telefonen ringede

HC Pedersen mindes den 26. september sidste år. Han gik rundt på Hasle Stadion, hvor det nye padelanlæg var ved at blive etableret.

– Telefonen ringede, men jeg tog den ikke, da det ikke var et nummer jeg kendte. Jeg googlede nummeret og kunne se, at det tilhørte Mads Lebech, tidligere borgmester på Frederiksberg og direktør i A.P. Møller Fonden. Jeg ringede op og præsentere mig, som jeg plejer: "Det er HC". Han spurgte: "Er det Hans Christian Pedersen", hvilket jeg bekræftede, og så spurgte han, om vi stadigvæk var interesserede i at købe Væksthuzet, og om det fortsat var til salg, for så syntes han, at vi skulle købe det. "Så vil vi gerne donere hele købesummen". Jeg sagde: "Jeg er helt målløs og glad, men kan du ikke lige gentage, hvad du sagde", refererer HC Pedersen samtalen.

A.P. Møller-fonden var en af de fonde, som foreningen havde sendt ansøgninger til med henblik på at skaffe penge til købet af Væksthuzet.

Stor interesse

I starten af november godkendte en ekstraordinær generalforsamling enstemmigt foreningens køb af ejendommen. HC Pedersen fortæller, at der blandt medlemmerne har været en stor interesse for foreningens investering.

– Mange vil gerne lægge frivillige kræfter i projektet. Uden at vi har bedt om det, er der allerede omkring 20 medlemmer, der har tilbudt sig til blandt andet et malerhold og til at holde de udendørs arealer. Det er sådan noget, der giver energi til at fortsætte med arbejdet, siger en glad formand.

Hasle IF har især foretaget investeringen med henblik på at kunne åbne et nyt og meget større fitnesscenter. Foreningen har i to år haft et mindre fitnesslokale i lejede lokaler i byen, nemlig i det tidligere fjerkræslagteri. Lige så længe har man arbejdet på at finde en ny løsning. Ideen om at bygge til klubhuset blev hurtigt skrinlagt, og man kastede sin interesse på Væksthuzet.

Maskinerne er på vej

Man har i dag 87 medlemmer, der går til fitness, men det ventes, at de nye lokaler vil kunne trække langt flere.

Nye fitnessmaskiner er på vej og rykker ind i et stort lokale, som allerede er forberedt til formålet. Det blev det for nogle år siden, da en kommerciel aktør havde planer om at etablere fitnesscenter på stedet.

Foreningen har store forventninger til nyerhvervelsen. Man regner med, at kontingentet fra nye medlemmer til fitness – og til padel – vil kunne finansiere driften af Væksthuzet.

Hasle IF har i dag cirka 400 unikke medlemmer. Man har 1.092 aktivitetsmedlemmer – forstået på den måde, at man for et og samme kontingent kan gå til flere aktiviteter. For eksempel vil man kunne gå til padel og fitness for 900 kroner om året.

Væksthuzet er på 735 kvadratmeter og rummer, ud over det kommende fitnesslokale og spinningrum, møde- og undervisningslokaler, kontorer med videre.

Man overtager et funktionelt industrikøkken, hvilket giver muligheden for at udleje lokaler til for eksempel fester for alle klubbens medlemmer.

Esport rykker ind

– Vi vil løbende åbne op for aktiviteter i nogle af de mange lokaler, når disse bliver gjort klar til den efterspørgsel, som vil vise sig, siger formanden.

Det ligger dog allerede fast, at klubbens esports-afdeling rykker ind i Væksthuzet.

– Esport har hidtil holdt til i den tidligere kiosk i klubhuset. De er nu 18 medlemmer, men vi har kun fem maskiner, så de har brug for bedre forhold, siger HC Pedersen.

Men ellers er der ikke planer om at flytte aktiviteter fra klubhuset på Damløkkevej. Det vil fortsat være hjemsted for først og fremmest bordtennisspillerne og bankospillene hver onsdag, ligesom det er her, at fodboldspilerne har deres omklædningsfaciliteter.

I klubbens ledelse glæder man sig over købet. Nu skal der sættes i stand og indrettes, blandt andet skal facaden have en kærlig hånd.

– Vi kan ikke takke A.P. Møller Fonden nok for, at vi har fået denne unikke mulighed. Det var en chance, vi aldrig ville få igen, siger HC Pedersen.

Man regner med at åbne det nye fitnesscenter i løbet af foråret.

 

Trine Leerskov, Carsten Pedersen og HC Pedersen ved indgangen til Væksthuzet. Foto: Holger Larsen

 

En glad sælger: Min idé bliver videreført

Ejendomsmæglerfirmaet EDC Bornholmerbo har formidlet salget af Væksthuzet i Hasle.

– Vi er rigtig glade for at have været med til at få handelen på plads og glæder os over, at det er en lokal idrætsforening, der har købt bygningen for at tilbyde bedre rammer for deres medlemmer, skriver Bornholmerbo i en pressemeddelelse.

– Bygningen har indtil i dag tilhørt Lone og Jesper Møller-Hansen, som har istandsat bygningen og benyttet denne som et samlingssted for selskaber, som kontorer og gospelmusik med mere. Jesper Møller-Hansen er meget glad for, at hans idé med bygningen nu videreføres til en lokal idrætsforening, der drives af frivillige til glæde og gavn for både unge og ældre, skriver Bornholmerbo.

Ejendommen blev bygget i 1988 som en eksperimentel bygning med funktion som lokalt udviklings-og opfindelsescenter. LIC (Local Innovation Center) blev erklæret konkurs i 1994 efter en forudgående betalingsstandsning.

Siden har ejendommen været brugt til flere forskellige ting og blandt andet i en periode været spritfabrik.

Lone og Jesper Møller-Hansen købte ejendommen i 2013 og etablerede Væksthuzet. Det var med en drøm om aktivere en "tom" industribygning og skabe et nyt møde-og aktivitetssted i Hasle med gode faciliteter for kurser, møder, workshops, præsentationer, koncerter og fester.

Lone og Jesper Møller-Hansen modtog i 2016 Hasle Bytings Iværksætterpris for at have skabt nyt liv og indhold i lokalerne.

Væksthuzet blev sat til salg i foråret 2021.