Arrangør er tilfreds trods færre deltagere: 'Havde vi ikke afviklet Etape Bornholm i år, så havde vi kunnet lukke og slukke'

Arrangør er tilfreds trods færre deltagere: 'Havde vi ikke afviklet Etape Bornholm i år, så havde vi kunnet lukke og slukke'
Claus Clausen håber på, at der igen vil være over 2.500 deltagere i Etape Bornholm til næste år, så motionsløbet igen kan give et stort overskud til Viking Atletik. Foto: Berit Hvassum
LØB | BORNHOLM | ABONNENT | 30. JUL 2021 • 22:59
Jesper Gynther
Journalist
LØB | BORNHOLM | ABONNENT
30. JUL 2021 • 22:59

– Det er jo gået helt forrygende. Det er det. Forstået på den måde at alt det, vi har planlagt, har fungeret. Og det er meget lidt klager, vi har fået om noget som helst. Det er altid det, man kan måle det på, at hvis man får nogle, der er utilfredse med et eller andet, så er der noget, som ikke har fungeret. Men det har stort set ikke været tilfældet denne gang. Det er glade mennesker hele vejen igennem.

Ordene kommer fra Claus Clausen, der sammen med Viking Atletik netop har afviklet årets udgave af Etape Bornholm. Det var samtidig første gang siden 2019, at løbet kunne afvikles på normal vis, da løbet sidste år foregik med spredt start i en nødudgave på grund af coronarestriktioner.

Hvordan er det at kunne lave det igen på samme måde, som I plejer?

– Det er så skønt. Det er jo halvandet år siden, at vi sidst har lavet et stort event. Vi har lavet små events og nødudgaver, men det er jo nu, at vi for alvor er i gang.

– Og så skal man bare glemme alt om, at der kun er halvdelen af de deltagere, som der plejer at være. Jeg fokuserer på, at vi er i gang og alt det positive, der er ved dét.

Hvor mange har været med i år?

– Vi plejer at tælle både dem, der løber hele etapeløbet og unikke deltagere af enkeltdagsetaper. Og der plejer den at havne et sted mellem 2.500 og 2.700 deltagere. Og jeg tror, det tal hedder godt og vel 1.700 nu. Men der er en overvægt af enkeltdagsløbere, og hvis man ser på det med økonomiske briller, så lægger de jo ikke så meget i kassen som helugeløbere gør.

Forventer lille overskud

Hvad betyder det for økonomien, at der er færre deltagere?

– Det giver ikke noget til klubkassen i år. Vi kommer ud med forhåbentlig et lille overskud, men havde vi ikke afviklet det i år, så havde vi kunne lukke og slukke, tror jeg.

– Jeg tror, vi havde mistet rigtig mange af vores hjælpere, og vi havde også mistet tilliden fra vores deltagere til, at vi arrangerer det, og det vil sige, at så havde de ikke kommet igen.

– Det kan godt være, vi så ikke tjener noget i år, men vi har holdt gryden i kog, og så kommer der så 2.500 deltagere igen til næste år, det er jeg helt sikker på. Så det er en investering til næste år. Det er så vigtigt for os at komme i gang, siger Claus Clausen, der takker alle de frivillige hjælpere for at træde til med kort varsel, da det først var den 8. maj, da coronarestriktionerne blev lempet, at klubben fik at vide af myndighederne, at arrangementet kunne lade sig gøre.

Nu ser Claus Clausen frem mod Viking Atletiks næste store arrangement, som er Bornholm Rundt på cykel, som afvikles den 28. og 29. august.

– Der er faktisk allerede 1.000 tilmeldte nu, og vi regner med, at der kommer mellem 1.300 og 1.400 deltagere, så den bliver næsten lige så stor som etapen, fortæller Claus Clausen.

TEMA: ETAPE BORNHOLM