Tidligere sundhedschef skal være kommunal direktør

Tidligere sundhedschef skal være kommunal direktør
Karina Nørby skal være kommunaldirektør på Lolland-Falster. Arkivfoto
NYHED | 2. NOV 2023 • 12:05
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
2. NOV 2023 • 12:05
Tommy Kaas
Digital chef

I begyndelsen af 2022 skiftede Karina Nørby sit job som sundhedschef i Bornholms Regionskommune ud med jobbet som centerchef for Sundhed og Velfærd i Glostrup Kommune.

Nu har Karina Nørby så igen fået nyt job, idet hun drager sydpå til Guldborgsund Kommune, der omfatter Falster og det østligste af Lolland. Her bliver hun den 1. december ny direktør, idet kommunens borgmester, socialdemokraten Simon Hansen, sammen med resten af byrådet har valgt Karina Nørby til posten.

– Karina Nørby er en erfaren leder, og samtidig har hun stor viden og indsigt i velfærdsområderne. Hun har nogle spændende bud på, hvordan vi kan arbejde sammen om nye velfærdsløsninger i en tid, hvor borgernes forventningerne til velfærden stiger samtidig med, at kommunerne er presset på både økonomi og arbejdskraft, siger Simon Hansen ifølge Folketidende i en pressemeddelelse.

Karina Nørby siger, at der venter en fælles opgave på velfærdsområderne, "hvor vi sammen skal forme bæredygtige velfærdsløsninger til fremtiden".

– Det er en stor opgave, som jeg ser frem til at arbejde sammen om. Derudover er jeg tiltrukket af herlighedsværdien i Guldborgsund, og jeg glæder mig til at lære Lolland-Falsters geografi, natur, vand, land og byer at kende. Guldborgsund har det hele, og der sker en spændende udvikling i landsdelen i disse år, siger Karina Nørby ifølge Folketidende.

Coronaår

Karina Nørby blev i januar 2020 Bornholms sundhedschef, da hun blev ansat i regionskommunen. Godt to år senere sagde hun altså farvel til jobbet igen for at tiltræde et tilsvarende job i Glostrup Kommune. I de mellemliggende år havde hun blandt andet været en central person i forhold til håndteringen af coronakrisen.

Karina Nørby er 48 år og bor i Haslev med sin mand. Sammen har de to voksne børn. Hun tiltræder stillingen som direktør i Guldborgsund Kommune den 1. december.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning