Længe leve kandidaterne

Længe leve kandidaterne
LEDER | 20. SEP 2023 • 05:30
LEDER
20. SEP 2023 • 05:30

Det vælter frem med nye kandidater. Det er godt for Bornholm.

Mandag meldte den tredje spidskandidat sig til posten som gruppeleder af den socialdemokratiske gruppe. Erik Kryger har meldt sit kandidatur for partiet. Dagen inden stod den tidligere lokale leder for partiet Alternativet, direktør Anne Thomas fra Center for Regional- og Turismeforskning frem i flere medier, for at melde sit kandidatur for arbejderpartiet. Inden da har Maria Hach også meldt sin interesse for jobbet.

I partiet Venstres vingeskudte gruppe i kommunalbestyrelsen har nye kræfter også meldt sig til at tage topkandidaturet, efter at partiets to medlemmer har meldt sig ud og taget medlemskabet af kommunalbestyrelsen med sig på vej ud af partiet.

Her har den bornholmsk kendte formand for Landbrug og Fødevarer Bornholm, Frederik Tolstrup, meldt sig ind i kampen. Umiddelbart efter hans kandidatur stod den lokale Horesta-formand og tarteletkonge Christian Froberg Dahl frem som kandidat for Konservative.

Der er stadig to år til næste kommunalvalg. Den seneste meningsmåling viser en bevægelse tilbage mod normalen, som vi kendte den før protestvalget 2021 med det gigantiske Enhedslisten og de to små socialdemokratiske og venstre-grupper.

Politikere på Bornholm har i den seneste tid langt fra nydt heltestatus. Knive i ryggen, pengekassetømning, hårde principsager, dårlig personkemi, parti-utroskab og løbende nye flertal har medvirket til, at folket i større og større grad taber respekten for deres politikere.

Dertil kommer en nødvendig spare- og nedskæringsopgave skabt af ulighed mellem land og by og kortsigtede lokale beslutninger.

I det klima skulle man ikke tro, at det er fristende at stille op til det vigtige hverv i kommunalbestyrelsen og ligefrem drømme om borgmesterkæden.

Men det gør de alligevel, og det bør vi hylde dem for.

Vi har kun det demokrati, vi selv vælger. Men har vi ingen dygtige politikere at stemme på, så kan vi vælge, lige så meget vi vil.

Derfor er det fantastisk for Bornholm, at så mange nye og dedikerede lokale politikere vil stille op og hjælpe os med at udvikle vores samfund.