– Udover det grønne så har jeg i København arbejdet 30 år for Irma, og her på Bornholm har jeg arbejdet rigtig meget med de små fødevareproducenter, så det er lidt mit favoritområde. På landbrugsområdet er der enorme udfordringer i vente for de gode mennesker, som laver vores fødevarer, og dem skal vi holde til ilden, og så skal vi også hjælpe dem. Det er sådan, at hvis vi vil have mere natur, og det vil vi gerne, så er der ikke så mange andre muligheder, end at vi stille og roligt skal inddrage noget af den jord, som i dag bliver dyrket. Det tror jeg også godt, vi kan, og det skal være i et godt samarbejde med landbruget. Der er en kæmpe omstilling i gang, og der er bornholmske landmænd, der har set lyset og er gået i gang med at dyrke planteproteiner. Så kan vi nøjes med en fjerdedel af den jord, vi har i omløb i dag, og stadig få masser af god mad at spise alle sammen. Tabet er så enormt, når det skal gå igennem alle de der grise.
Hvad får du ellers din tid til at gå med?
– Jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at have ejendommen Åhave ved Bobbe Å, så den bruger jeg en hel del tid på at renovere og passe og pleje. Der er otte hektar, og de er økologisk certificerede, og så dyrker jeg lidt bær og lidt frugt. Så jeg kan sagtens få tiden til at gå.