I spidsen for en million mennesker: Tidligere bornholmsk lokalformand favorit

I spidsen for en million mennesker: Tidligere bornholmsk lokalformand favorit
Birger Rasmussen vil ikke fejre noget før valget den 22. november. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 15. NOV 2023 • 16:31
NYHED | ABONNENT
15. NOV 2023 • 16:31

Ældre Sagen vælger ny landsformand på onsdag, og der er gode chancer for, at valget falder ud til "bornholmsk fordel". Hovedpersonen vil dog ikke selv sælge skindet, før bjørnen er skudt.

På onsdag kan den tidligere lokalformand for Ældre Sagen på Bornholm, Birger Rasmussen, officielt blive valgt som formand for Ældre Sagen på landsplan.

I slutningen af 2022 blev Birger Rasmussen indsat som fungerende formand for Ældre Sagen, der alt i alt har knap en million medlemmer, men indtil nu har han altså ikke kunnet kalde sig officielt formand. Og det er han heller ikke meget for at gøre endnu.

– Er det ikke på sin plads at vente til at se, om jeg nu også bliver valgt? siger Birger Rasmussen med et grin, da Tidende fanger ham på telefonen.

Det kan han jo have en pointe i, men der skulle ifølge Steen Thomsen, der overtog posten som lokalformand på Bornholm efter Birger Rasmussen, være en solid chance for, at det er sådan, udfaldet bliver. Birger Rasmussen er nemlig eneste indstillede kandidat, når Ældre Sagen skal vælge sin nye formand den 22. november, fortæller Steen Thomsen.

– Jeg stemmer i hvert fald på ham, afslører lokalformanden, måske ikke så overraskende, til Tidende.

Sælg ikke skindet, før...

Selv vil Birger Rasmussen dog gerne vente med at fejre noget, før stemmerne er talt op.

Også selvom der ikke umiddelbart er en modkandidat.

– Det er ikke helt så enkelt, fordi uanset hvad skal jeg vælges, og jeg skal have mindst halvdelen af de 224 stemmer, der er. Så jeg plejer gerne at tage den lidt med ro, fordi man kan aldrig vide sig sikker, siger Birger Rasmussen, der tidligere har oplevet, at folk har været indstillet som eneste kandidat og endte med ikke at blive valgt.

– Men jeg tror da selvfølgelig på det. Jeg er bare ikke så meget for at være alt for selvsikker.

Birger Rasmussen har siden december 2022 været fungerende formand for Ældre Sagen, efter at den tidligere formand stoppede. Ældre Sagen har ifølge organisationens hjemmeside 960.000 medlemmer, der er organiseret i 215 lokalafdelinger. Afdelingen på Bornholm har per 9. november 7.857 medlemmer.