Ny pris på vej: El bliver endnu dyrere om aftenen

Trefor El-Net Øst tilføjer en ny effektbetaling for kunder tilsluttet som A- og B-høj – det vil sige kundegrupper, der modtager elektriciteten med højere spænding end almindelige husstande. Det kan eksempelvis være ejere af solcelleanlæg og husstandsvindmøller.
NYHED | ABONNENT | 3. OKT 2022 • 05:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. OKT 2022 • 05:30

Bornholms elselskab varsler en ny prisstruktur, der vil gøre strømmen meget dyrere mellem klokken 17 og 21, hvor nettariffen bliver tre gange højere end resten af dagen og ni gange højere end om natten.

Uroen på elmarkedet resulterer nu i endnu en prisstigning fra 1. januar. Trefor El-Net Øst, der ejer og driver elnettet på Bornholm, har netop annonceret de kommende priser for transport af strøm, også kaldet nettariffen, samt en ny tarifmodel. En af konsekvenserne er, at strømmen efter nytår bliver væsentligt dyrere trefjerdedele af døgnet. Overgangen til den nye model vil gøre det dyrere at være forbruger, hvis man ikke for alvor er i stand til at ændre sit forbrugsmønster.


Vil du have adgang til artiklen?Første måned 0 kr.
Herefter 209 kr./md.


Få Lørdags Berlingeren GRATIS sammen med Tidende.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Bornholms Tidende deler mit navn, telefonnummer, adresse og e-mail med Berlingske Media A/S med henblik på? markedsføring af Berlingske Media A/S produkter. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 18 år. I Berlingskes privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter, og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke.
Se andre abonnementer her