Og også et meget stramt udtryk. Hvordan har du fundet frem til det, og hvordan vil du selv beskrive det?
– Det er et godt spørgsmål. For mig drejer det sig meget om form, jeg er vild med form! Og hvis jeg kom glasur på, ville det sløre formen. Ting spejler sig også i glasuren, og det skaber noget ... hvad skal jeg sige ... jeg kan godt li', at tingene står fuldstændig skarpt, og det er også derfor, jeg har valgt den teknik, som jeg bruger. Jeg støber alting, for at det kommer til at stå helt skarpt. Jeg kan godt dreje ved en drejebænk, og jeg har også drejet nogle af mine ting, som jeg så har skåret op og sat sammen, men når jeg gerne vil lave flere af én ting, som for eksempel kopper, så bliver udtrykket finere ved at støbe dem. Udtrykket er et støbt udtryk uden glasur på, fordi jeg synes, at formen i sig selv står skarpere, hvis den er helt mat. Jeg er heller ikke superfascineret af det håndsvungne, men det er jo bare min personlige smag, siger keramikeren.
To ovne om ugen
– Jeg bruger også helt vildt megen tid og energi på at få lavet det udtryk, jeg kan lide. For at få farve på tingene uden glasur er jeg nødt til at indfarve mit ler, som jeg derefter støber. Netop på grund af, at der ikke kommer glasur udenpå efterfølgende, som kan camouflere de småfejl, der måtte være, bruger vi usædvanligt meget tid på at slibe overfladen, så det bliver helt fint og glat.
– Alt bliver slebet i hånden. Først bliver tingene forglødt, altså brændt i ovnen på op til 960 grader, så bliver de dyppet i vand, hvorefter vi sliber dem, så vi er sikre på, der ikke er nogen ujævnheder. Så får de glasur indvendig og bliver brændt igen, hvorefter vi sliber dem en gang til. Og det er hænder, tingene går igennem, der er ingen maskiner til det, siger Mie Mølgaard.