Først og fremmest vil jeg gerne slå på tromme for, at det er en vinterret, så man ikke skal lave mos af de fine sommerkartofler, men bruge de stivelsesholdige vinterkartofler.
Der er et væld af muligheder for at sætte sit eget præg på mosen, men det er vigtigt, at den ikke bliver alt for lind, for så klapper den sammen. Min mos består af kartofler, lidt hvidløg, hakket timian og en hel del brunet smør. Smørret får en lidt nøddeagtig smag, når det bliver brunet. Det klæder årstiden ret godt.
En hyppig gæst hos oksekødet er kryddersmør. Det er ofte lavet med lidt persille og hvidløg for at give lidt sommervibes – lækkert, men nu har vi jo besluttet, at det er en vinterret, så mit smør får hakket rosmarin. Herudover rører jeg det med kærnemælk, det frisker lidt op og er supernemt. I har sikkert fået sådan noget smør til jeres brød, hvis i har været ude at spise på en af de lidt nyere restauranter her på øen.