Organisation vil fastholde frivillige med mad og hygge

Organisation vil fastholde frivillige med mad og hygge
54 mødte op til onsdagens arrangement. Foto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 17. AUG 2022 • 19:09
NOTITS | ABONNENT
17. AUG 2022 • 19:09

Flere organisationer har problemer med at fastholde de frivillige. Røde Kors Bornholm inviterer på mad og hygge, så de frivillige kan mærke, at de er værdsat, og at deres arbejde giver mening.

Vi er efterhånden blevet vant til at høre nødråb om mangel på frivillige. Festivaler, organisationer og genbrugsbutikker - alle vil have fat i de frivillige hænder. Men måske er der bare ikke så mange hænder, som der var en gang. Og så må man kæmpe for at fastholde de hænder, man har.

– Engang var det en helt naturlig ting, at man var frivillig et eller andet sted. Men den kultur har vi ikke helt på samme måde mere, oplever Andreas Ipsen, som er formand i Røde Kors Bornholm.

Hans teori bliver underbygget af den høje gennemsnitsalder på de fremmødte ved organisationens arrangement for de frivillige.

Der er nemlig blevet besluttet, at der skal kæles lidt for de frivillige. Blandt andet ved, at de får bedre mulighed for at tale med alle de andre frivillige.

– Vi vil gerne give et klap på skulderen og give mulighed for, at man kan vidensdele og have noget socialt samvær på tværs af de forskellige områder, fortæller formanden.

Ideen kommer fra Røde Kors Danmark, som har fået doneret en pose penge specifikt til arrangementer for de frivillige, og Andreas Ipsen håber, at det frivillige får en rigtig god aften og tager hjem i højt humør.

– Vi håber, at de føler sig værdsat og oplever at det giver mening at være frivillig hos os. Og så håber vi selvfølgelig også, at de fortæller deres venner og familie om, hvor fedt det er at være frivillig, så endnu flere melder sig, fortæller Andreas Ipsen.

Det er første gang Røde Kors Bornholm forsøger sig med en aften med mad og hygge for de frivillige.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning