Mød Henning og hans granitglasur

Mød Henning og hans granitglasur
Henning Aggerholm med en vase fremstillet af bornholmsk ler. Eget foto
NYHED | 1. AUG 2024 • 19:00
NYHED
1. AUG 2024 • 19:00

Henning Aggerholm, der er opvokset i Klemensker, er kommet tilbage til fødeøen for at forfølge drømmen om at fremstille keramik af en helt særlig, bornholmsk støbning.

Efter mange år som gymnasierektor på Lolland har Aggerholm nu særligt fokus på at anvende den bornholmske geologi og det helt specielle bornholmske ler i sit arbejde. Keramikeren har blandt andet udviklet en særlig granitglasur, der nu har fået følge af en version med hvide pletter fra Dueodde sand og bornholmsk kaolin iblandet.

– Og så er vinteren gået med at bearbejde det ler, jeg har gravet op på kysten ved Sose og ved Hasle. Leret har jeg æltet med kaolin fra Snorrebakken og derefter drejet skåle, vaser og store fade, alle med glasur af granit.

Det skriver Henning Aggerholm i en mail forud for sommerens udstilling i Rådstuen i Sandvig.

Aggerholm udstiller sammen med maleren Kirsten Sandersen. Der er fernisering mandag den 12. august klokken 15 og udstillingen kan ses frem til den 18. august. På udstillingen vil keramikeren illustrere hele processen fra det opgravede ler til glasur eksperimenter og slutresultat.



FÅ ABONNEMENT