Kom med i scenekunstens maskinrum

Kom med i scenekunstens maskinrum
Der er visning fredag den 2. juni, fortæller Susanne Danig fra Birca. Eget foto
NOTITS | 1. JUN 2023 • 05:30
Af:
Sarah Thun Madsen
NOTITS
1. JUN 2023 • 05:30

Seks kvindelige scenekunstnere har i maj måned arbejdet i den Bornholmske natur for at skabe scenekunst enten sammen eller hver for sig.

De kommer fra Australien, USA, Danmark, Bulgarien, Finland og Letland.

Fredag aften 2. juni afslutter de med at vise, hvad de har arbejdet med.

– Det er en invitation ind i maskinrummet, der hvor kunst bliver til. Det er sårbart og smukt. Vi ved ikke helt hvor det ender, men hvis du er nysgerrig på ny kunst og hvordan det relatere sig til klimakrise, biodiversitet og landskabet og gerne vil overraskes – så kom med, siger Susanne Danig, leder af Birca i en pressemeddelelse.

Her fortæller hun, at Birca har bevæget sig ind i en ny fase, hvor der stilles skarpt på, hvordan scenekunsten kan agere i forhold til den klima- og biodiversitetskrise, vi befinder os i.

Hun tænker Birca som et laboratorium for denne nye økologiske scenekunst, hvor kunstnere får mulighed for at forske og udvikle deres ideer og projekter, og aktivt understøttes i undersøgende og samskabende tilgange til de kunstneriske processer.

– Denne undersøgelse sker i tæt dialog med det omkringliggende samfund og med øje for den lokale identitet og natur på Bornholm.

stk

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.