Kaj Eriks afløser skal køres i stilling

Kaj Eriks afløser skal køres i stilling
Kig godt på billedet: Manden i midten (Knud Erik Olsen) er stoppet i bytingets bestyrelse, manden til højre (Leif Olsen) er på vej til at gøre det, og manden til venstre (Kaj Erik Mortensen) håber meget snart at finde en afløser. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 15. FEB 2024 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. FEB 2024 • 19:00

Hasle og Omegns Byting er i gang med et udfordrende generationsskifte.

– Nu skal det snart være...

Siger Kaj Erik Mortensen, der håber, at hans afløser som formand for Hasle og Omegns Byting kan findes meget snart – gerne på repræsentantskabsmødet torsdag den 14. marts.

Hasle Byting blev stiftet i efteråret 2004. Kaj Erik Mortensen blev valgt ind i bestyrelsen i 2006 og har lige siden stået i spidsen for det, der nu hedder Hasle og Omegns Byting for at signalere, at man dækker området fra Vang og helt ned til Sorthat.

Her har bytinget 33 foreninger og institutioner som medlemmer. De har nu alle fået indkaldelsen til repræsentantskabsmødet:

"Som det fremgår af dagsordenen skal der vælges nye medlemmer til bestyrelsen, så vi opfordrer til, at I finder emner, der kunne tænke sig at stille op. Kontakt gerne bestyrelsen for information om arbejdsopgaverne", skriver bestyrelsen.

To træder ud

De linjer dækker i første omgang over, at to medlemmer træder ud af bestyrelsen – næstformand Leif Olsen og Rigmor Skovgaard.

Kaj Erik Mortensen glæder sig over, at de begge fortsat vil være at finde blandt de frivillige i Hasle:

– Leif tager sig meget af praktiske ting, blandt andet på Rådhuset, og det vil han fortsat gøre. Det samme med Rigmor, der vil være aktiv på blomsterholdet, med fællesspisning og i KUK.

Det, der ikke fremgår af dagsordenen er, at Kaj Erik Mortensen også gerne vil afløses.

– Jeg er ikke på valg, men er i en proces, hvor jeg prøver at afvikle og give tingene videre. Derfor ser vi lige, om vi kan få nogle nye ind. Vi mangler en administrator, siger han.

I har ikke nogen på bedding?

– Nej. Det er derfor, at vi efterlyser nogle interesserede, siger han.

– Der er ingen tvivl om, at jeg skal trappe ned – ligesom Knud Erik Olsen har gjort det og nu Leif Olsen. Vi lægger op til, at der skal være en overgangsperiode frem til, at jeg er på valg næste år, siger Kaj Erik Mortensen, der er 84 år.

Nye folk på banen

Knud Erik Olsen stoppede sidste år som kasserer i bytinget efter mange års indsats.

Kaj Erik Mortensen siger, at det først er nu, at man er ved at have fået delt alle de opgaver, Knud Erik Olsen løste, ud på flere forskellige personer. Blandt andet arbejdet med bladet Hasle Nyt og udlejning i byens medborgerhus, Rådhuset.

– Vi prøver at få nogle nye folk på banen til at lave aktiviteter, for det var meget Knud Erik, der var på, siger Kaj Erik Mortensen.

– Men det er da lykkedes at holde både luciakajak-arrangementet og nogle juleaktiviteter. Der kommer også noget til påske, hvor skolens forældreforening står for legeland mandag, tirsdag og onsdag i Haslehallen, og en aktivitetsgruppe laver noget om lørdagen på Rådhuset.

Der er ingen tvivl om, at det er store udfordringer, når folk som Knud Erik Olsen – og snart Kaj Erik Mortensen – stopper. Det er baggrunden for, at repræsentantskabsmødet også vil indeholde et indlæg om lldsjæleproblematikken.

Her overrækker bytinget også årets ildsjælepris.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT