Synes kunderne, at det er spændende, at det foregår på den gammeldags måde? Er det derfor de kommer? Kan man smage forskellen?
– Det skal jeg ikke gøre mig klog på. Det håber jeg, når nu vi gør det, bruger ekstra tid og kræfter og ressourcer på det. Men, men, vi har jo også rigtig mange turister, og langt de fleste er jo turister og dem, der kommer ind klokken to om eftermiddagen, de ser måske bare et røgeri og har set en reklame med os eller hørt, at der foregår noget godt ovre hos os, og så kigger de forbi.
– For nogen er en røget fisk måske noget de forbinder med Bornholm, så nogen kommer, fordi vi har den historie, vi har, og andre kommer bare.
I røger en masse fisk, og der er jo ikke rigtig nogen af de fisk, der kommer her fra Østersøen, men stadigvæk er røgerier jo det, som er forbundet med Bornholm, her er en meget lang tradition med at røge. Men hvordan er Hasle Røgeri en bornholmsk fødevarefortælling?
– Det er jo, fordi vi røger på elletræ. Det er en gammel tradition at man bruger elletræ, fordi det var det, der voksede herovre. Da bølgerne gik højt i 40'erne og 50'erne, der fik man røget enormt mange fisk, men der manglede man træ. Det fik man så importeret fra Sverige. Nu er det omvendt, Vi har nok træ, men ingen fisk – så må vi importere dem i stedet for. Vi må håbe, at vi en dag kan være selvforsynende med begge dele.