Dronningen får gave i bornholmsk granit

Dronningen får gave i bornholmsk granit
Bænke af bornholmsk granit er en gave til dronningen fra Fredensborg Kommune. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 20. MAJ 2022 • 10:30
Niels Ebdrup
Journalist
NYHED
20. MAJ 2022 • 10:30

Fem massive bænke i bornholmsk granit bliver nu placeres fem forskellige steder i Fredensborg Kommune. Det sker i en dobbelt anledning. Nemlig Dronning Margrethes 50-års jubilæum som regent, samt 300-året for Fredensborg Slot, hvor dronningen traditionelt bor i forårs- og efterårsmånederne. Det skriver TV2/Lorry.

Bænkene er en gave til dronningen fra Fredensborg Kommune.

– På hele kommunens vegne er jeg meget stolt over at kunne overrække Hendes Majestæt Dronningen fem bænke, som er fremstillet til lejligheden af en af vores lokale stenhuggere (Søren Kold Pedersen i Humlebæk, red.), siger Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i en pressemeddelelse.

– Bænkene er hugget ud af den bedste bornholmske granit fra Moseløkke Stenbrud og bliver placeret fem forskellige steder i kommunen, så mindet om jubilæet bliver bredt forankret for eftertiden.

På hver bænk er der en lille kobberplade med inskriptionen: "Denne bænk er skænket af Fredensborg Kommune til H. M. Dronning Margrethe II. i anledning af regentens 50- års jubilæum og Fredensborg Slot og Bys 300-års jubilæum 2022."