DR sender live fra bornholmsk festival

DR sender live fra bornholmsk festival
Som lokal eller turist kan man tage til Nexø og høre jazz i første weekend af august. Resten af landet kan lytte med på P8 Jazz. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 17. JUL 2024 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
17. JUL 2024 • 19:00

I august kan hele landet lytte med fra Østersøjazz Festival.

Radiolyttere kan i begyndelsen af august tænde for DR og høre musik fra en af sommerens musikfestivaler her på Bornholm. Det er P8 Jazz, der sender direkte fra Østersøjazz Festival i Nexø, fortæller festivalens formand.

– Vi glæder os helt vildt til at tage imod P8 Jazz på årets festival. Vi har lagt rigtig meget arbejde i at udvikle festivalen i de senere år, og det er skønt at se det arbejde bære frugt. Østersøjazz Festival i Nexø er for alvor kommet på det danske jazzlandkort, siger Michael Charles Gaunt.

Årets Østersøjazz Festival foregår den 2.-4. august, og P8 Jazz sender dagligt to timers radio direkte fra festivalpladsen på Nexø Torv. Undervejs vil der være interview med både optrædende musikere og publikum.

P8 Jazz har omdannet en lille campingvogn til et åbent mobilt radiostudie, som henover sommeren besøger en række danske jazzfestivaler, fortæller Michael Charles Gaunt. Han modtog P8 Jazz Prisen - Årets Ildsjæl ved Danish Music Awards Jazz sidste år.

Musikalsk byder årets festival blandt andet på legenden Daimi og hendes Louisiana Jazzband, og der er også både børnekoncerter og åben jam, hvor de optrædende musikere improviserer på kryds og tværs i nye konstellationer.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT