Balladen kommer til at koste cirka 1,6 millioner kroner

Balladen kommer til at koste cirka 1,6 millioner kroner
En af arbejdstegningerne for Balladen. Privat foto
NYHED | ABONNENT | 22. SEP 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
22. SEP 2023 • 05:30

Østersø Sonics, som er en del af Kjøllergaard i Østermarie, har netop modtaget 475.200 kroner til at restaurere en gammel lade, så den kan fremstå som et multihus til diverse arrangementer.

"Det syder og bobler med nye initiativer i de danske kulturhuse – fra Ølgod i Vestjylland til Østermarie på Bornholm", kunne man forleden læse i en pressemeddelelse fra Nordea-fonden.

Den fortalte videre, at ud af i alt 254 kultur- og aktivitetshuse, som har budt ind med idéer og aktiviteter, der på forskellig vis kan styrke foreningslivet og de lokale fællesskaber i Danmark, er 54 konkrete projekter blevet tildelt støtte fra fondens Kulturhuspulje. I alt er 38 millioner kroner sendt ud i landet til diverse kulturhuse, så de kan realisere deres drømmeprojekter.

Og – nemlig – ét af disse projekter er lige præcis hjemmehørende i Østermarie, hvor Roald og Miriam Bergmann i 2021 købte det nedlagte svinelandbrug Kjøllergaard. De ville omdanne gården til et nyt kulturelt og kunstnerisk kraftcenter på Østbornholm, idet grundtanken var, at den skal blive intet mindre end et kulturparadis med musik, litteratur, film, tv, kunst, mad og arkitektur.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning