Ældre skal lave god mad i Multihuset

NOTITS | ABONNENT | 13. MAJ 2022 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
13. MAJ 2022 • 05:30

Der vil komme til at dufte af god og sund mad for ældre, når Bornholms Regionskommune inviterer til et arrangement i Multihuset i Østerlars tirsdag den 24. maj kl. 10-14.

"Hvordan skal vi egentlig spise, når vi kommer op i alderen?" er overskiften for det arrangement, som Loke Svendsen står for. Han er praktikant i kommunens tværgående sundhedsteam.

– Vi kommer ind på, hvad der egentlig sker med kroppen, når vi bliver ældre samt, hvad man kan gøre for, at kroppen er modstandsdygtig overfor det som livet bringer. Arrangementet er rettet mod +65-årige, og det er gratis at deltage, forklarer Loke Svendsen i en pressemeddelelse.

– Mad er noget vi alle, på den ene eller den anden måde, skal tage stilling til. Alle har en holdning til det, vi putter i munden, men hvad er egentlig op og ned i hele den her jungle af informationer. Det vil vi afklare med en oplysende dag omkring, hvad mad egentlig kan gøre for kroppen, og hvor stor betydning det har, at vi er opmærksomme på det. Især når vi bliver ældre, og kroppen har levet et langt liv. Vi byder jer derfor indenfor til en spændende og informativ dag, hvor maden og fællesskabet er i fokus, skriver Loke Svendsen.

Han forklarer, at man vil give nogle bud på, hvordan teorien kan overføres til hverdagen, og så vil man gå i køkkenet for at lave nogle retter sammen:

– Det kan hjælpe med at give et indblik i, at lækker mad godt kan være hurtigt og nemt, oplyser Loke Svendsen, der tager imod tilmeldinger.